fbpx
rugsėjo 20 d. 2022 m.

Reikės (34-36 pyragaičiai): 500 g miltų 1 šaukštelio druskos 200 g cukraus 250 g sviesto 200 g grietinės 1 šaukštelio vanilės ekstrakto 3 kiaušinių 3 obuolių 3 persikų 1 šaukštelio malto cinamono 1 šaukšto miltelinio cukraus Dubenyje sumaišykite milt...

rugsėjo 20 d. 2022 m.

Prancūziškas karštas desertas – orkaitėje kepamas rūgščių vyšnių ir saldžios blynų tešlos kepinys. Jam naudoti vyšnias su kauliukais ar be kauliukų – nesibaigiantis ginčas tarp pačių prancūzų. Vieni sako, kad autentiškesnis receptas, kai naudojamos v...

rugpjūčio 12 d. 2022 m.

Reikės: 1 l grietinėlės (36 proc.) 120 ml šalto vandens 100 g smulkaus cukraus 3,5-4 šaukštelių želatinos 1 vanilės ankšties saujos šilauogių, gervuogių   Želatiną dideliame dubenyje užpilkite vandeniu ir pamaišykite. Prikaistuvyje maišydami kai...

liepos 29 d. 2022 m.

Reikės: 4 persikų 2 šaukštų aliejaus kepti 4 šaukštų mangų ledų saujelės mėtų lapelių   Persikus nuplaukite, perpjaukite pusiau, kauliukus pašalinkite. Persikų puselių pjūvį patepkite aliejumi ir pjūviu žemyn sudėkite ant grotelių. Kepkite, kol ...

liepos 15 d. 2022 m.

4 porcijos   Reikės: 4 ančių šlaunelių druskos, pipirų pagal skonį 200 g rabarbarų 80 g cukraus 250 ml natūralių apelsinų sulčių saujelės šalavijų lapelių   Šlauneles nuplaukite, nusausinkite ir įtrinkite druska bei pipirais. Sudėkite paruoštas ...

birželio 20 d. 2022 m.

Reikės: 400 g varškės 200 g maskarponės 120 ml grietinėlės 100 g manų kruopų 1 pakelio vanilinio pudingo 4 kiaušinių 180–200 g cukraus 0,5 šaukštelio druskos 4–5 rabarbarų kotų 1–2 šaukštų miltelinio cukraus...

balandžio 29 d. 2022 m.

Egzotika, kurią labai lengva paruošti savo virtuvėje. Be jokių iššūkių, naudojant paprastą bambukinį garintuvą. Į šį galima įkloti subadytą (kad praeitų garai) kepimo popierių, kopūsto lapą arba marlės atraižą.  Neturite tradicinio garintuvo? Kviečia...

balandžio 13 d. 2022 m.

Jautienos kepsnys: (2 porcijos)   Kepsniui reikės: 700 g sausai brandintos angus jautienos nugarinės su kaulu 2 šaukštų aliejaus 0,5 šaukštelio druskos žiupsnio grūstų juodųjų pipirų   Salotoms reikės: 3–4 saujų žalumynų salotoms 10 ridikėl...

kovo 18 d. 2022 m.

Mielinės bandelės pampushka tradiciškai valgomos su barščiais. Tačiau jos labai gardžios ir pačios sau vienos su česnakų ir žalumynų pagardu. Siūlome iškart daugiau jo pasigaminti.   8 vnt. Bandelėms reikės: 125 ml vandens 2 šaukštų cukraus 7 g sausų...

vasario 25 d. 2022 m.

Reikės: 9 vištienos šlaunelių 3 šaukštų alyvuogių aliejaus 2 šaukštų balto balzaminio acto 3 šaukštų sirupo (klevų, agavų) ar medaus druskos, pipirų 9 šalavijų lapelių 9 juostelių vytinto kumpio ar rūkytos šoninės 3-4 šakelių čiobrelių 4-5 pastarnokų...

vasario 21 d. 2022 m.

„Benedikto turgus“ dalijasi gimtadienio torto receptu ir idėjomis, kuo jį dar būtų galima dekoruoti. Paklausinėjome turgaus pardavėjų, kokiais jų siūlomais produktais tortą dekoruotų jie. Štai keletas idėjų iš turgaus siūlomo asortimento: granatų sėk...

sausio 28 d. 2022 m.

3-4 porcijos   Reikės: 9 kriaušių 0,5 l raudonojo vyno arba raudonų sulčių 2 cinamono lazdelių 1-2 žvaigždanyžių 0,5 šaukštelio malto kardamono 3 šaukštų cukraus 0,5 kg šaldytos sluoksniuotos tešlos 1 kiaušinio 1 šaukšto rudojo cukraus   PR...

sausio 8 d. 2022 m.

3-4 porcijos   Reikės: 50 g miltų 50 g kukurūzų miltų 0,5 šaukštelio kepimo miltelių 250 ml gazuoto vandens arba alaus žiupsnio druskos 0,5 kg daržovių: brokolio šakelių, morkų ir salierų kotų, saldžiųjų paprikų 400 ml aliejaus   PRODUKTŲ I...

lapkričio 13 d. 2021 m.

Reikės:   4 porcijos   8 bulvių 6 šaukštų alyvuogių aliejus 4 šaukštų ištirpinto sviesto 3 skiltelių česnako 1 šaukštelio druskos žiupsnio maltų juodųjų pipirų saujos prieskoninių žolelių: šalavijų, čiobrelių, rozmarinų  ...

lapkričio 5 d. 2021 m.

Reikės: 3-4 šaukštų aliejaus 2 svogūnų 3 česnako skiltelių 0,5-0,7 kg moliūgo be žievės ir sėklų 80-100 ml grietinėlės 3 šaukštų pomidorų tyrės 2 šaukštų maskarponės arba grietinėlės sūrio 100 g graikinių riešutų 1-2 saujų špinatų arba petražolių 350...

spalio 23 d. 2021 m.

Reikės: 3-4 porcijos   1,5 kg raudonų saldžiųjų paprikų 4-5 šaukštų aliejaus 3 svogūnų 1 poro baltos dalies 4 česnako skiltelių 500 ml daržovių sultinio 1-2 šaukštelių rudojo cukraus 1 mažos aitriosios paprikos saujelės bazilikų lapų 3 šaukštų a...

spalio 16 d. 2021 m.

Reikės: 4 porcijos   5-6 paprikų 2-3 šaukštų alyvuogių aliejaus pluoštelio čiobrelių 200 g buratos saujos bazilikų 1 prancūziško batono arba buratos druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų   Užpilui reikės: 4 šaukštų alyvuogių aliejaus 2 šau...

spalio 2 d. 2021 m.

12-14 vnt. Reikės: 120 g sviesto 2-3 šaukštų alyvuogių aliejaus 4 vidutinio dydžio svogūnų (nuluptų) 2 česnako skiltelių (nuluptų) 3 šaukštų baltojo vyno 600 g midijų be kiautų (nevirtų/virtų šaldytų arba šviežių) 5 šaukštų miltų 100 ml grietinėlės (...

rugsėjo 30 d. 2021 m.

Kasmet rudenį prasideda midijų sezonas. Geriausios ir gardžiausios midijos yra surinktos nuo rugsėjo iki balandžio mėnesio. Jums tai naujiena? Galbūt. Taigi, dabar būtent tas laikas, kai tokių midijų galima paragauti ir pasigaminti gardžių patiekalų ...

rugsėjo 25 d. 2021 m.

12-14 vnt. Tešlai reikės: 2 kg krakmolingų bulvių  2 kiaušinių 4 šaukštų bulvių krakmolo aliejaus (kepti) 1 svogūno 50 g sviesto 400 g virtos maltos kiaulienos  druskos pagal skonį maltų juodųjų pipirų pagal skonį 7-8 šaukštų maltų džiūvėsėlių   ...

rugsėjo 18 d. 2021 m.

Reikės: 3 didelių burokėlių 2 kiaušinių 1 šaukštelio džiovintų raudonėlių žiupsnio šviežiai maltų juodųjų pipirų 1 šaukštelio druskos 6 šaukštų maltų džiūvėsėlių 5-6 šaukštų aliejaus 1-2 šaukštų balzaminio acto...

rugpjūčio 28 d. 2021 m.

4-6 porcijos Reikės: 3-4 veršienos ar jautienos kulninės gabaliukų  4 naujo derliaus morkų  2-3 salierų kotų  4-5 petražolių šakelių 120 g išmirkytų neskaldytų žirnių  2 svogūnų  2 šaukštų sviesto 2-3 laurų lapelių 10 juodųjų pipirų žirnelių  3-5 kva...

rugpjūčio 28 d. 2021 m.

10 porcijų Tešlai reikės: 2 kiaušinių 100 g cukraus žiupsnio druskos 120 g miltų   Želė sluoksniui reikės: 30 g želatinos 130 g cukraus 2×500 g indelių natūralaus jogurto 150 g aviečių 1 pakelio (80 g) raudonų uogų skonio želė ruošinio sauj...

rugpjūčio 14 d. 2021 m.

12-15 gabaliukų Reikės: 300 g uogų: braškių, aviečių, gervuogių 300 g cukraus 4 kiaušinių baltymų žiupsnio druskos 20 g želatinos 100 ml aviečių sunkos 1 šaukšto miltelinio cukraus   Produktų ieškokite: Rolando daržovės, Vaišė, Tėviškės skonis, ...

rugpjūčio 7 d. 2021 m.

4 porcijos Reikės: 150 g perlinių kruopų 200 g konservuotų kukurūzų saujos petražolių pluoštelio laiškinių česnakų druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų pagal skonį 5 šaukštų alyvuogių aliejaus 1-2 šaukštų medaus arba klevų sirupo 1 žaliosios citrin...

liepos 31 d. 2021 m.

4 stiklinės Reikės: 500 ml grietinėlės 6 lapelių želatinos 120 g cukraus  1 vanilės ankšties 500 g uogų: braškių, mėlynių, gervuogių, šilauogių   Produktų ieškokite: Pieno namai, Ilzenbergo dvaras ir ūkis, Naminukas LT, Riešutų sodas, Rolando da...

liepos 17 d. 2021 m.

4-5 porcijos Reikės: 1 kg plonų dešrelių (jautienos, kiaulienos) 2 cukinijų (nuplautų) 4 šaukštų alyvuogių aliejaus saujelės šalavijų lapelių druskos pagal skonį   Produktų ieškokite krautuvėlėse: Skonio Ritmu, OxMeat, Kadaginė, Mėsos Broliai, I...

liepos 10 d. 2021 m.

2 porcijos Reikės: 4 didelių riekių arbūzo 2 mažų avokadų (nuplautų) 15-20 mėgstamų alyvuogių 100 g ožkų sūrio arba fetos saujelės šviežių mėtų lapelių 0,5 šaukštelio džiovintų raudonėlių 2 šaukštų alyvuogių aliejaus 1 šaukšto citrinų sulčių  ...

liepos 3 d. 2021 m.

4-5 porcijos Reikės: 1 kg plonų dešrelių (jautienos, kiaulienos) 4-5 obuolių (nuplautų) 4 šaukštų alyvuogių aliejaus saujelės šalavijų lapelių druskos pagal skonį   Produktus rasite krautuvėlėse: Skonio Ritmu, Ekomarket, OxMeat , Mėsos Broliai, ...

birželio 18 d. 2021 m.

6-8 porcijos Tešlai reikės: 150 g miltų 50 g nesaldžios kakavos 1 stiklinės cukraus 4 kiaušinių žiupsnelio druskos   Įdarui reikės: 300 g varškės 100 g sviesto (minkšto) ½ indelio saldaus kondensuoto pieno saujos braškių (nuplautų, nudžiovintų) ...

birželio 12 d. 2021 m.

6-7 porcijos Reikės: 1 kg cukinijos 3 šaukštų aliejaus (kepti) 2 šaukštų sviesto 1-2 šaukštelių džiovintų čiobrelių ar raudonėlių 18 lapų lazanijos 150 g tarkuoto kietojo sūrio 250 g tarkuoto fermentinio sūrio žiupsnio druskos žiupsnelio maltų juodųj...

birželio 5 d. 2021 m.

Reikės: 2 karšių po 600-700 g (išskrostų, nuplautų) arba karpių, ešerių 2 jaunų cukinijų (nuplautų) 2-3 saldžiųjų paprikų 4 šaukštų alyvuogių aliejaus saujos petražolių, čiobrelių druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų pagal skonį Daržovių marinatui ...

gegužės 29 d. 2021 m.

Reikės: 10 naujo derliaus bulvių saujos šalavijų lapelių 10 plonų griežinėlių vytintos kumpio/šoninės 2 šaukštų alyvuogių aliejaus 3-4 chalapos paprikų (jalapeno) 3-4 mažų saldžiųjų paprikų 5-6 smidrų   Produktų ieškokite: Eko market, VAIŠĖ, Rol...

gegužės 22 d. 2021 m.

Reikės: 300-400 g šparagų (žalių arba baltų) 100 g lašišos (rūkytos arba sūdytos) 2 šaukštų sviesto 1-2 šaukštelių citrinų sulčių druskos pagal skonį Produktus rasite: Eko market, VAIŠĖ, Rolando daržovės, Tėviškės skonis, Pieno namai, Naminukas LT, B...

gegužės 15 d. 2021 m.

Reikės: 1 saujos ridikėlių 2 šaukštų sviesto 4 riekių duonos 2-3 šaukštų grietinėlės sūrio druskos pagal skonį saujelės šviežių žalumynų (čiobrelių, petražolių)   Produktų ieškokite: Rolando daržovės, Ekomarket, VAIŠĖ, Pieno namai, Ilzenbergo dv...

gegužės 8 d. 2021 m.

Reikės: 800 g kiaulienos nugarinės su kaulu 150-200 ml rabarbarų sirupo 5 šaukštų alyvuogių aliejaus 1 šaukštelio džiovintų raudonėlių 0,5 šaukštelio grūstų juodųjų pipirų 2 šaukštelių grūstų kadagio uogų 2 skiltelių česnako (nuluptų) 2 kininių kopūs...

gegužės 2 d. 2021 m.

8 porcijos Reikės: 250 g miltų 110 g cukraus žiupsnio druskos 125 g sviesto 1 kiaušinio 1 trynio 2 didelių kriaušių (nuplautų) 2-3 šaukštų juodųjų serbentų uogienė Produktus reikalingus pyragui rasite: Ekomarket, Ilzenbergo dvaras ir ūkis, VAIŠĖ, Nam...

balandžio 24 d. 2021 m.

Reikės: 0,8 kg veršienos nugarinės su kaulu (nuplautos, nusausintos) 50 g sviesto 3 šaukštų aliejaus 3 šaukštų maltų džiūvėsėlių druskos, juodųjų pipirų pagal skonį   Padažui reikės: 150 ml baltojo sauso nealkoholinio vyno 150 ml daržovių sultin...

balandžio 17 d. 2021 m.

Reikės: 5-6 morkų (nuskustų, nuplautų) 4 gabaliukų lašišų filė po 150 g (nuplautų, nusausintų) 1 šaukšto aliejaus (pvz., vynuogių kauliukų, kepti) 1 šaukšto sviesto saujelės ridikėlių daigų ar kitokių žalumynų druskos, pipirų pagal skonį Užpilui reik...

balandžio 10 d. 2021 m.

8 porcijos Reikės: 2 pakelių (po 180 g) pusriebės varškės 2 pakelių (po 180 g) trapių sausainių 250 g džiovintų slyvų be kauliukų 150 g kambario temperatūros sviesto 200 g išgliaudytų pistacijų 4 ar 5 šaukštų saldaus kondensuoto pieno 1 šaukštelio va...

balandžio 3 d. 2021 m.

6–8 porcijos Pagrindui reikės: 1 pakelio šaldytos sluoksniuotos bemielės tešlos (500 g) 1 išplakto kiaušinio Įdarui reikės: 600 g špinatų (nuplautų, nusausintų) 250 g rikotos 6 kiaušinių 4 šaukštų tarkuoto parmezano 2 šaukštų aliejaus (kepti) 2 sukap...

kovo 27 d. 2021 m.

2 vnt. Reikės: 100 g drungno vandens 21 g sausų mielių 260 g cukraus 135 g sviesto 135 g drungno pieno 4 kiaušinių 870 g miltų 1 šaukštelio druskos 0,5 šaukštelio malto kardamono 1 šaukštelio vanilės pastos 1 apelsino plonai nutarkuotos žievelės 1 ki...

kovo 20 d. 2021 m.

Į savo šventinę virtuvę kviečiame įsileisti šiltų vėjo gūsių iš užjūrio šalių ir paragauti tradicinių Šv. Velykų kepinių iš Portugalijos, Graikijos ir Italijos. Dalinamės pirmuoju receptu, Jūsų dėmesiui – Portugališkas mielinis Velykų pyragas su mė...

kovo 12 d. 2021 m.

5-6 porcijos Salotoms reikės: 1 kg nuluptų ir pasmulkintų burokėlių 5 šaukštų alyvuogių aliejaus 3 šaukštų balzaminio acto 2 smulkiai sukapotų česnako skiltelių 1 šviežių čiobrelių šakelės 225 g perlinio kuskuso 400 ml daržovių sultinio 150–200 g fet...

kovo 6 d. 2021 m.

6 porcijos Reikės: 400 g šaldytos sviestinės mielinės tešlos 120 g maskarponės 75 g tarkuoto brandinto avių pieno sūrio 350-400 g bulvių (nuskustų, nuplautų) 1 šaukšto alyvuogių aliejaus druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų saujelės prieskonių: šal...

vasario 27 d. 2021 m.

4 porcijos Reikės: 1 vidutinio dydžio žiedinio kopūsto 2-3 šaukštų aliejaus 2-3 šaukštų skrudintų migdolų griežinėlių druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų pagal skonį Pagardui reikės: 6-8 ančiuvių filė 2 česnako skiltelių (nuluptų, sutrintų) 2 šauk...

vasario 20 d. 2021 m.

Sezoninės šakninės daržovės puikiai tinka ir saldiems kepiniams! Šį savaitgalį kviečiame išsikepti drėgną pyragą su riešutais ir morkomis....

vasario 6 d. 2021 m.

Vienas tortas – du papuošimo variantai. Išsikepkime kartu 𝟑-𝐨𝐣𝐨 𝐁𝐞𝐧𝐞𝐝𝐢𝐤𝐭𝐨 𝐓𝐮𝐫𝐠𝐚𝐮𝐬 𝐠𝐢𝐦𝐭𝐚𝐝𝐢𝐞𝐧𝐢𝐨 𝐭𝐨𝐫𝐭𝐚̨ su šilauogėmis!...

vasario 3 d. 2021 m.

Dievinantiems pyragėlius su grybais, siūlome įnešti šiek tiek naujovių ir įprastus miltus pakeisti pilno grūdo miltais...

vasario 3 d. 2021 m.

Lapinių kopūstų ir riešutų pyragas kvies visus ištroškusius paragauti labiau egzotiškesnės bei sveikesnės alternatyvos jau įprastiems mėsos pyragams. ...

vasario 3 d. 2021 m.

Silkė su pupelėmis, troškintomis daržovėmis ir paprikų pagardu leis naujai interpretuoti visų taip mėgstamą patiekalą....

vasario 3 d. 2021 m.

Šiandien kviečiame paragauti sultingųjų anties krūtinėlės kepsnelių su gaivumo pridedančiais greipfrutais! ...

sausio 30 d. 2021 m.

Primename apie labai gardų, sezonišką užkandį – moliūgus keptus su kumpio juostelėmis!...

sausio 23 d. 2021 m.

Šildantis jautienos ir sezoninių daržovių troškinys – sotus, turtingo skonio patiekalas, kurio užteks visai šeimai! ...

sausio 16 d. 2021 m.

Saldžiarūgščiai baklažanai kepti orkaitėje – lengvai paruošiamas, bet subtiliu skoniu bei maloniu aromatu stebinantis patiekalas. ...

sausio 9 d. 2021 m.

Kartais tolimoje šaldytuvo kertelėje užsilieka vienas kitas sūrio gabalėlis ir tenka gerai pasukti galvą, ką gi daryti su šiais likučiais. Turime Jums idėją, tiksliau, priminimą apie visų mėgstamus orkaitėje keptus sumuštinukus su įvairiais sūriai...

gruodžio 30 d. 2020 m.

šragavę visus tradicinius lietuviškus patiekalus, Naujuosius Metus pasitikime su gurmaniška vakariene – vyne troškintu aštuonkoju!...

gruodžio 19 d. 2020 m.

Likus paskutiniam savaitgaliui iki jaukiausių metų švenčių, dalinamės paskutine 𝐯𝐚𝐥𝐠𝐨𝐦𝐨𝐬 𝐝𝐨𝐯𝐚𝐧𝐨𝐬 idėja – 𝐤𝐫𝐞𝐩𝐬̌𝐞𝐥𝐢𝐚𝐢 𝐬𝐮 𝐬̌𝐨𝐤𝐨𝐥𝐚𝐝𝐮 𝐢𝐫 𝐬𝐩𝐚𝐧𝐠𝐮𝐨𝐥𝐞̇𝐦𝐢𝐬....

gruodžio 18 d. 2020 m.

𝐏𝐫𝐢𝐞𝐬̌ 𝐣𝐮𝐬 – 𝐤𝐞𝐭𝐮𝐫𝐢𝐨𝐬 𝐢𝐝𝐞̇𝐣𝐨𝐬, 𝐤𝐮𝐫𝐢𝐨𝐬 𝐬̌𝐢𝐞𝐦𝐞𝐭 𝐩𝐫𝐞𝐭𝐞𝐧𝐝𝐮𝐨𝐣𝐚 𝐭𝐚𝐩𝐭𝐢 𝐧𝐚𝐮𝐣𝐚 𝐊𝐚𝐥𝐞̇𝐝𝐮̨ 𝐬𝐭𝐚𝐥𝐨 𝐤𝐥𝐚𝐬𝐢𝐤𝐚....

gruodžio 12 d. 2020 m.

Trečioji 𝐯𝐚𝐥𝐠𝐨𝐦𝐨𝐬 𝐝𝐨𝐯𝐚𝐧𝐨𝐬 idėja – burnoje tirpstatys 𝐦𝐞𝐝𝐮𝐨𝐥𝐢𝐮𝐤𝐚𝐢, kuriuos dekoruoti galėsite kartu su mažaisiais pagalbininkais!...

gruodžio 5 d. 2020 m.

Štai ir antroji 𝐯𝐚𝐥𝐠𝐨𝐦𝐮̨ 𝐝𝐨𝐯𝐚𝐧𝐮̨ idėja! 𝐏𝐢𝐤𝐚𝐧𝐭𝐢𝐬̌𝐤𝐢 𝐦𝐢𝐞𝐥𝐢𝐧𝐢𝐚𝐢 𝐥𝐚𝐩𝐚𝐢 – be galo išvaizdus kepinys, kurio formoms bei dekoravimo galimybėms nėra ribų....

lapkričio 28 d. 2020 m.

Šv. Kalėdų laukimas bus itin ramus. Vengdami šventinio šurmulio, daug laiko praleisime namuose, tad jaukius vakarus kviečiame paskirti mintims apie pačius artimiausius ir šilčiausius linkėjimus sudėti į 𝐯𝐚𝐥𝐠𝐨𝐦𝐚𝐬 𝐝𝐨𝐯𝐚𝐧𝐚𝐬. Turime Jums keletą idėjų!...

lapkričio 21 d. 2020 m.

Žvarbūs rudens vakarai puikiai tinka eksperimentams virtuvėje! Šį savaitgalį kviečiame Jus išsikepti klasikinį, vanilinį sūrio pyragą!...

lapkričio 14 d. 2020 m.

Šį savaitgalį kviečiame Jus pasigaminti šildančią lapinių burokėlių sriubą!...

lapkričio 6 d. 2020 m.

Palepink artimuosius 𝐩𝐲𝐫𝐚𝐠𝐮̨ 𝐝𝐢𝐞𝐧𝐨𝐬 𝐩𝐫𝐨𝐠𝐚! Cinamono bandeles kepėme pirmojo karantino metu, šį kartą pasiraitojame rankoves ir minkome tešlą cinamono pynei! ...

spalio 31 d. 2020 m.

Sveiki pietūs be pastangų! Skamba neįtikėtinai? Tuomet pažvelkite į šį orkaitėje keptų pomidorų sriubos receptą....

spalio 24 d. 2020 m.

Vaikystės prisiminimais dvelkianits bulvinių šiuškių (švilpikų) receptas papildo rudenišką Benedikto turgaus receptų kolekciją. ...

spalio 17 d. 2020 m.

Burokėliai ir minkštutėlis ožkų sūris – klasikinis rudens derliaus skonių derinys, šį kartą lengvai paruošiamose salotose....

spalio 10 d. 2020 m.

Svarstote, kas šiandien pusryčiams? Siūlome lengvai ir greitai paruošiamą dubenėlį rudeniškos avižinės košės su keptais obuoliais, juk šiandien minima tarptautinė košės diena!...

spalio 4 d. 2020 m.

Receptas jaukiems vakarams, kai namuose pasklinda kepamo pyrago aromatas. Krepšeliui su slyvomis ir migdolais reikės:...

rugsėjo 26 d. 2020 m.

4 porcijos   Reikės: 8 naujo derliaus bulvyčių 400 g šamų arba lašišų filė 6 kiaušinių 2-3 šaukštų pieno 2 saujų špinatų (nuplautų, nusausintų) 2 šaukštų aliejaus (kepti) 1 šaukšto alyvuogių aliejaus trupučio druskos trupučio tarkuoto muskato šviežia...

rugsėjo 19 d. 2020 m.

Ar kada bandėte namuose išsikepti picą? Siūlome išmėginti šį paprastą ir netradiciniį picos receptą su burata ir cukinijomis....

rugsėjo 12 d. 2020 m.

Pomidorų ir šilauogių salotos, ar teko ragauti tokį neįprastą derinį?...

rugsėjo 5 d. 2020 m.

Kokia rudens pradžia be obuolių pyragu kvepiančių namų... Benedikto Turgaus receptų kolekciją papildo purus tarkuotų obuolių pyragas!...

liepos 3 d. 2020 m.

Kas gali būti gardžiau už naminę duoną. Dalinamės minkštos naminės riešutų duonos receptu! ...

rugpjūčio 15 d. 2020 m.

Dalinamės idėja, kaip ant žarijų išsikepti ožkos sūrį, panaudojant jaunų vynuogių lapus....

rugpjūčio 8 d. 2020 m.

Švelniai sūraus Feta sūrio ir sultingų persikų draugystė, vasariškose salotose, kurioms reikės:...

rugpjūčio 1 d. 2020 m.

Naminiai uogų ledai, kuriems reikės vos kelių ingredientų! ...

liepos 25 d. 2020 m.

Šį savaitgalį Benedikto Turgaus receptų kolekciją papildo ryškiaspalvė, aromatinga kreminė bulvių, porų ir žirnelių sriuba....

liepos 18 d. 2020 m.

Vienas gardus ir uogomis kvepiantis blynas, kurio užteks visai šeimai!...

liepos 10 d. 2020 m.

Greitai paruošiamiems pusryčiams ar sveikam užkandžiui – bananų ir špinatų glotnučio receptas....

liepos 3 d. 2020 m.

Šią vasarą praleisime mėgaudamiesi lietuviška gamta, tad siūlome piknikams tinkantį užkandį – paprastus ir gardžius žuvų kotletukus....

birželio 26 d. 2020 m.

Nekeptas uogų tortas, kuriam nereikia ieškoti tinkamos progos!...

birželio 20 d. 2020 m.

Veršienos kulninė – dažnai sutinkamas produktas klasikiniuose itališkuose receptuose. Kvapnus ir sultingas šios mėsos kepsnelis su ryžiais ir ridikėlių salotomis puikiai tiks sotiems savaitgalio pietums!...

birželio 13 d. 2020 m.

Šparagų sezonas įsibėgėjo, tad Benedikto Turgaus receptų kolekciją papildome itin paprastu ir gardžiu šparagų, sūrio ir kiaušinių užkandžiu, kuris puikiai tiks lėtiems savaitgalio pusryčiams. ...

birželio 6 d. 2020 m.

Jeigu vis dar ieškote tobulo, lengvo ir puraus varškės apkepo recepto – štai jis!...

gegužės 30 d. 2020 m.

Apie artėjančią vasarą praneša soduose žaliuojantys rabarbarai! Benedikto Turgaus receptų kolekciją papildėme unikaliu ir lengvai pagaminamu rabarbarų pagardu, kuris puikiai derės su duona ar mėgstamu sūriu....

gegužės 23 d. 2020 m.

Benedikto Turgaus receptų kolekciją papildo Viduriniųjų Rytų įkvėptos vištienos salotos su avinžirniais, kuskusu, riešutais ir gražgarstėmis....

gegužės 16 d. 2020 m.

Perlinių kruopų, keptų pomidorų ir ispaniškos dešros salotos – idėja lengvai vakarienei arba sočiam garnyrui prie griliaus patiekalų. ...

gegužės 9 d. 2020 m.

Savaitgalio pietums – ryškiaspalviai malta mėsa įdaryti kopūstų lapai su naminiu pomidorų padažu....

gegužės 2 d. 2020 m.

Pavasaris sužydėjo pasteliniais žiedais, kurie primena apie vieną gražiausių pavasario švenčių – Motinos dieną! Ar gali būti mielesnė dovana, už gardų naminį pyragą, kurį siūlome išsikepti šiai gražiai progai....

balandžio 24 d. 2020 m.

Kartu su mažaisiais pagalbininkais kviečiame pasigaminti lengvas mielines bandeles su rikota ir žalumynais!...

balandžio 18 d. 2020 m.

Pavasario salotos su kiaušiniais – spalvų ir skonių žaismas lėkštėje! ...

balandžio 10 d. 2020 m.

Tikra Šv.Velykų stalo puošmena! Benedikto Turgaus receptų kolekciją papildo lengvos ir gadržios – tunų ir kiaušinių salotos. ...

balandžio 4 d. 2020 m.

Gaivus ir ryškiaspalvis avokadų ir kokosų kremo desertas papildo Benedikto Turgaus receptų kolekciją. Gal jis taps ir Jūsų šventinio stalo puošmena? ...

kovo 21 d. 2020 m.

Karpis – paprasta ir viena populiariausių žuvų ant mūsų kasdienio stalo. Ar žinojote, kad FIŠ Kintai - šviežios žuvies namai krautuvėlėje galite įsigyti karpio filė be ašakų?...

kovo 14 d. 2020 m.

Čiobreliais įdarytas keptas sterkas – lengvas ir greitai paruošiamas žuvies patiekalas!...

kovo 7 d. 2020 m.

Neabejotinai bulvės karaliauja kiekvieno lietuvio virtuvėje, tad Benedikto Turgaus receptų kolekciją papildo netikėtas derinys – bulvių plokštainis su rūkyta lašiša!...

vasario 29 d. 2020 m.

Benedikto Turgaus receptų kolekciją papildo gurmaniškai vakarienei tiksiantis makaronų su grietinėlės ir parmezano padažu bei trumais receptas!...

vasario 22 d. 2020 m.

Šį savaitgalį kviečiam į Užgavėnių repeticiją ir Benedikto Turgaus receptų kolekciją papildome saldžiųjų bulvių blynų receptu!...

Senesni receptai