Reikės (34-36 pyragaičiai): 500 g miltų 1 šaukštelio druskos 200 g cukraus 250 g sviesto 200 g grietinės 1 šaukštelio vanilės ekstrakto 3 kiaušinių 3 obuolių 3 persikų 1 šaukštelio malto cinamono 1 šaukšto miltelinio cukraus Dubenyje sumaišykite milt...
Prancūziškas karštas desertas – orkaitėje kepamas rūgščių vyšnių ir saldžios blynų tešlos kepinys. Jam naudoti vyšnias su kauliukais ar be kauliukų – nesibaigiantis ginčas tarp pačių prancūzų. Vieni sako, kad autentiškesnis receptas, kai naudojamos v...
Reikės: 1 l grietinėlės (36 proc.) 120 ml šalto vandens 100 g smulkaus cukraus 3,5-4 šaukštelių želatinos 1 vanilės ankšties saujos šilauogių, gervuogių Želatiną dideliame dubenyje užpilkite vandeniu ir pamaišykite. Prikaistuvyje maišydami kai...
Reikės: 4 persikų 2 šaukštų aliejaus kepti 4 šaukštų mangų ledų saujelės mėtų lapelių Persikus nuplaukite, perpjaukite pusiau, kauliukus pašalinkite. Persikų puselių pjūvį patepkite aliejumi ir pjūviu žemyn sudėkite ant grotelių. Kepkite, kol ...
4 porcijos Reikės: 4 ančių šlaunelių druskos, pipirų pagal skonį 200 g rabarbarų 80 g cukraus 250 ml natūralių apelsinų sulčių saujelės šalavijų lapelių Šlauneles nuplaukite, nusausinkite ir įtrinkite druska bei pipirais. Sudėkite paruoštas ...
Reikės: 400 g varškės 200 g maskarponės 120 ml grietinėlės 100 g manų kruopų 1 pakelio vanilinio pudingo 4 kiaušinių 180–200 g cukraus 0,5 šaukštelio druskos 4–5 rabarbarų kotų 1–2 šaukštų miltelinio cukraus...
Egzotika, kurią labai lengva paruošti savo virtuvėje. Be jokių iššūkių, naudojant paprastą bambukinį garintuvą. Į šį galima įkloti subadytą (kad praeitų garai) kepimo popierių, kopūsto lapą arba marlės atraižą. Neturite tradicinio garintuvo? Kviečia...
Jautienos kepsnys: (2 porcijos) Kepsniui reikės: 700 g sausai brandintos angus jautienos nugarinės su kaulu 2 šaukštų aliejaus 0,5 šaukštelio druskos žiupsnio grūstų juodųjų pipirų Salotoms reikės: 3–4 saujų žalumynų salotoms 10 ridikėl...
Mielinės bandelės pampushka tradiciškai valgomos su barščiais. Tačiau jos labai gardžios ir pačios sau vienos su česnakų ir žalumynų pagardu. Siūlome iškart daugiau jo pasigaminti. 8 vnt. Bandelėms reikės: 125 ml vandens 2 šaukštų cukraus 7 g sausų...
Reikės: 9 vištienos šlaunelių 3 šaukštų alyvuogių aliejaus 2 šaukštų balto balzaminio acto 3 šaukštų sirupo (klevų, agavų) ar medaus druskos, pipirų 9 šalavijų lapelių 9 juostelių vytinto kumpio ar rūkytos šoninės 3-4 šakelių čiobrelių 4-5 pastarnokų...
Senesni receptai