Pomidorų padažui keptuvėje įkaitinkite aliejų, sumeskite svogūnus, salierus ir pamaišydami kepkite ant nesmarkios ugnies maždaug 7 min. Tada sudėkite česnakus, prieskonius ir pamaišydami kepkite dar maždaug 2 min. Visus likusius komponentus taip pat sumeskite į keptuvę. Kai ims burbuliuoti, karštį sumažinkite iki nesmarkaus ir kartkartėmis pamaišydami kaitinkite (neuždengtą) maždaug 1 val. Palikite atvėsti, tada sutrinkite.
Ryžius išvirkite pasūdytame vandenyje ir nusunkite.
Kopūsto lapus pamerkite į verdantį vandenį ir apie 2 min. palaikykite, kad šiek tiek suminkštėtų. Jeigu reikia, nelanksčią vidurinę dalį peiliu paploninkite. Padėkite apdžiūti, tada keturis lapus smulkiai supjaustykite.
Įdarui keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite į jį sugrūstas pankolių sėklas, šoninės gabaliukus, svogūnus, česnakus ir pamaišydami kepkite ant vidutinio karštumo ugnies maždaug 10 min. Tada sukrėskite į dubenį, sudėkite maltą mėsą, ryžius, sūrį, trynius, petražoles, susmulkintus kopūstų lapus, įberkite druskos, pipirų ir išmaišykite.
Įdaro masę padalinkite į 6 vienodas dalis. Kiekvieną įvyniokite į kopūsto lapą taip, kad neišsivyniotų (patogu sutvirtinti kulinariniu siūlu), sudėkite į troškintuvą su įkaitintu sviestu ir 5-6 min. kepkite ant vidutinio karštumo ugnies. Tada užpilkite pasigamintą pomidorų padažą, troškintuvą uždenkite, karštį sumažinkite iki silpno ir troškinkite maždaug 30 min.
6 vnt.
Reikės:
10 didelių savojinio kopūsto lapų (tinka ir paprasto kopūsto) (Rolando daržovės)
½ šaukštelio sugrūstų pankolio sėklų (Vaišė)
100 g smulkiai supjaustytos rūkytos šoninės (Kadaginė)
1 sukapoto svogūno (Žalias krepšelis)
4 smulkiai sukapotų česnako skiltelių (Vaišė)
400 g maltos liesos kiaulienos (Skonio ritmu)
100 g ryžių (Ilzenbergo dvaras, Eko Market)
50 g tarkuoto kietojo sūrio (Mažoji Italija, Pieno namai)
2 trynių (Tėviškės skonis)
1 šaukšto aliejaus (Graikiškos gėrybės)
1 šaukšto sukapotų petražolių (Vaišė)
žiupsnelio druskos
žiupsnelio šviežiai maltų juodųjų pipirų
50 g sviesto (Ilzenbergo dvaras ir dvaras)
Pomidorų padažui reikės:
2 kg smulkiai supjaustytų pomidorų (Anykščių daržovės)
4 smulkiai supjaustytų salierų stiebų (Vaišė)
4 smulkiai sukapotų svogūnų (Rolando daržovės)
4 smulkiai sukapotų česnako skiltelių (Žalias krepšelis)
200 g rudojo cukraus
200 ml baltojo vyno acto (Eko market)
2 šaukštelių druskos
1 šaukštelio maltų kvapiųjų pipirų
½ šaukštelio cinamono (Vaišė)
½ šaukštelio šviežiai maltų juodųjų pipirų
¼ šaukštelio aitriosios paprikos (Vaišė)
5 šaukštų aliejaus (Mažoji Italija)
Pomidorų padažui keptuvėje įkaitinkite aliejų, sumeskite svogūnus, salierus ir pamaišydami kepkite ant nesmarkios ugnies maždaug 7 min. Tada sudėkite česnakus, prieskonius ir pamaišydami kepkite dar maždaug 2 min. Visus likusius komponentus taip pat sumeskite į keptuvę. Kai ims burbuliuoti, karštį sumažinkite iki nesmarkaus ir kartkartėmis pamaišydami kaitinkite (neuždengtą) maždaug 1 val. Palikite atvėsti, tada sutrinkite.
Ryžius išvirkite pasūdytame vandenyje ir nusunkite.
Kopūsto lapus pamerkite į verdantį vandenį ir apie 2 min. palaikykite, kad šiek tiek suminkštėtų. Jeigu reikia, nelanksčią vidurinę dalį peiliu paploninkite. Padėkite apdžiūti, tada keturis lapus smulkiai supjaustykite.
Įdarui keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite į jį sugrūstas pankolių sėklas, šoninės gabaliukus, svogūnus, česnakus ir pamaišydami kepkite ant vidutinio karštumo ugnies maždaug 10 min. Tada sukrėskite į dubenį, sudėkite maltą mėsą, ryžius, sūrį, trynius, petražoles, susmulkintus kopūstų lapus, įberkite druskos, pipirų ir išmaišykite.
Įdaro masę padalinkite į 6 vienodas dalis. Kiekvieną įvyniokite į kopūsto lapą taip, kad neišsivyniotų (patogu sutvirtinti kulinariniu siūlu), sudėkite į troškintuvą su įkaitintu sviestu ir 5-6 min. kepkite ant vidutinio karštumo ugnies. Tada užpilkite pasigamintą pomidorų padažą, troškintuvą uždenkite, karštį sumažinkite iki silpno ir troškinkite maždaug 30 min.