Kiaušinius išplakite su druska ir cukrumi iki standžių putų. Įsijokite į juos miltus ir kakavą. Tešlą supilkite į kepimo popieriumi išklotą skardą (35×35 cm). Kepkite 180 °C orkaitėje maždaug 15 min.
Iškeptą lakštą su popieriumi perkelkite ant stalo, užklokite drobele ir suvyniokite lyg vyniotinį. Taip suvyniotą lakštą palikite atvėsti. Tada atsargiai išvyniokite, nuimkite drobelę ir popierių. Nesistenkite lakšto ištiesinti.
Įdarui išmaišykite varškę, kondensuotą pieną ir sviestą. Šią masę tolygiu sluoksniu užtepkite ant lakšto, užberkite uogas (jei didelės uogos, supjaustykite) ir vėl lakštą suvyniokite į vyniotinį. Paguldykite ant lentelės vyniojimo pabaigos siūle žemyn. Padėkite į šaldytuvą jį sustingti.
6-8 porcijos
Tešlai reikės:
150 g miltų
50 g nesaldžios kakavos
1 stiklinės cukraus
4 kiaušinių
žiupsnelio druskos
Įdarui reikės:
300 g varškės
100 g sviesto (minkšto)
½ indelio saldaus kondensuoto pieno
saujos braškių (nuplautų, nudžiovintų)
Produktų ieškokite: Ekomarket, Pieno namai, Naminukas LT, Ilzenbergo dvaras ir ūkis, Rolando daržovės, VAIŠĖ, Kadaginė, Žvagakalnio ūkis, Skonio ritmu.
Kiaušinius išplakite su druska ir cukrumi iki standžių putų. Įsijokite į juos miltus ir kakavą. Tešlą supilkite į kepimo popieriumi išklotą skardą (35×35 cm). Kepkite 180 °C orkaitėje maždaug 15 min.
Iškeptą lakštą su popieriumi perkelkite ant stalo, užklokite drobele ir suvyniokite lyg vyniotinį. Taip suvyniotą lakštą palikite atvėsti. Tada atsargiai išvyniokite, nuimkite drobelę ir popierių. Nesistenkite lakšto ištiesinti.
Įdarui išmaišykite varškę, kondensuotą pieną ir sviestą. Šią masę tolygiu sluoksniu užtepkite ant lakšto, užberkite uogas (jei didelės uogos, supjaustykite) ir vėl lakštą suvyniokite į vyniotinį. Paguldykite ant lentelės vyniojimo pabaigos siūle žemyn. Padėkite į šaldytuvą jį sustingti.