Bulves gerai nuplaukite šepetėliu ir nusausinkite, kad neslidinėtų, kai darysite įpjovas. Jos turi būti maždaug 3 mm storio ir kuo lygesnės. Kad tai padaryti būtų lengviau, bulvę pjaustykite ant stalo padėję tarp dviejų kiniškų lazdelių – jos sulaikys peilį, kad įpjovos nebūtų per gilios.
Supjaustytas bulves gerai pašlakstykite alyvuogių aliejumi, sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepkite 200 °C orkaitėje apie 15 min.
Keptuvėje arba prikaistuvyje sumaišykite sviestą, likusį alyvuogių aliejų ir sutrintas česnako skilteles. Pakaitinkite ant vidutinio karštumo ugnies, iki sviestas ištirps ir ims burbuliuoti.
Išimkite bulves iš orkaitės ir šepetėliu aptepkite pasiruoštu sviesto bei aliejaus mišiniu (jo turėtų likti dar vienam kartui aptepti). Griežinėlius peiliu atsargiai praskleiskite, kad mišinio patektų ir į tarpelius. Tada dėkite skardą atgal į orkaitę ir kepkite dar apie 20 min.
Į bulvių įpjovas įsprauskite žalumynų ir dar kartą jas patepkite likusiu aliejaus ir sviesto mišiniu. Pabarstykite druska, pipirais ir kepkite dar apie 20 min. – iki bulvės gražiai apskrus. Iškepusių išorė bus traški, o vidus – minkštas.
Ragaukite su šviežiais ar konservuotais pomidorais, agurkais arba gražgarstėmis. Gardu su silke, grybais ar mėsos kepsniais.
4 porcijos
8 bulvių
6 šaukštų alyvuogių aliejus
4 šaukštų ištirpinto sviesto
3 skiltelių česnako
1 šaukštelio druskos
žiupsnio maltų juodųjų pipirų
saujos prieskoninių žolelių: šalavijų, čiobrelių, rozmarinų
PRODUKTŲ IEŠKOKITE: Mažoji Italija, Graikiškos gėrybės, Tikras aliejus ir Graikas, Kadaginė, Rolando daržovės, Vaišė, Eko market, Pieno namai, Ilzenbergo dvaras ir ūkis, Naminukas LT.
Bulves gerai nuplaukite šepetėliu ir nusausinkite, kad neslidinėtų, kai darysite įpjovas. Jos turi būti maždaug 3 mm storio ir kuo lygesnės. Kad tai padaryti būtų lengviau, bulvę pjaustykite ant stalo padėję tarp dviejų kiniškų lazdelių – jos sulaikys peilį, kad įpjovos nebūtų per gilios.
Supjaustytas bulves gerai pašlakstykite alyvuogių aliejumi, sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepkite 200 °C orkaitėje apie 15 min.
Keptuvėje arba prikaistuvyje sumaišykite sviestą, likusį alyvuogių aliejų ir sutrintas česnako skilteles. Pakaitinkite ant vidutinio karštumo ugnies, iki sviestas ištirps ir ims burbuliuoti.
Išimkite bulves iš orkaitės ir šepetėliu aptepkite pasiruoštu sviesto bei aliejaus mišiniu (jo turėtų likti dar vienam kartui aptepti). Griežinėlius peiliu atsargiai praskleiskite, kad mišinio patektų ir į tarpelius. Tada dėkite skardą atgal į orkaitę ir kepkite dar apie 20 min.
Į bulvių įpjovas įsprauskite žalumynų ir dar kartą jas patepkite likusiu aliejaus ir sviesto mišiniu. Pabarstykite druska, pipirais ir kepkite dar apie 20 min. – iki bulvės gražiai apskrus. Iškepusių išorė bus traški, o vidus – minkštas.
Ragaukite su šviežiais ar konservuotais pomidorais, agurkais arba gražgarstėmis. Gardu su silke, grybais ar mėsos kepsniais.