Veršieną nuplaukite ir nusausinkite.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir sviestą, sudėkite mėsos gabaliukus, pagardinkite druska, pipirais. Kiekvieną pusę kepkite ant smarkios ugnies po 3 min. Tada keptuvę perkelkite į 180 °C orkaitę ir kepkite dar 6-8 min. Ištraukite keptuvę iš orkaitės, uždenkite folija ir 5 min. palikite kepsnius pastovėti – bus sultingesni.
Salotoms ridikėlius smulkiai supjaustykite arba sutarkuokite, sumaišykite su natūraliu jogurtu arba grietine ir žiupsniu druskos.
Ryžius išvirkite pasūdytame vandenyje, tada suberkite žirnelius ir po 1 min. nusunkite. Patiekite kepsnius su ryžių ir žirnelių garnyru, ridikėlių salotomis, svogūnėliais. Viską pagardinkite bazilikų lapeliais, svogūnų ir česnakų laiškais.
3 vnt.
Reikės:
3 veršienos kulninės gabaliukų (Oxmeat, Ilzenbergo dvaras ir ūkis, Gurmaniška žvėriena, Skonio ritmu)
2-3 šaukštų aliejaus (kepti)
2-3 šaukštų sviesto
poros saujų ridikėlių (nuplautų)
3 šaukštų natūralaus jogurto arba grietinės (Pieno namai, Ilzenbergo dvaras ir ūkis)
300 g ryžių (Eko Market, Vaišė, Ilzenbergo dvaras ir ūkis)
1 stiklinės žalių žirnelių (gali būti šaldyti)
saujos bazilikų lapelių
pluoštelio laiškinių česnakų, svogūnų laiškų
1-2 šaukštų konservuotų pikantiškų svogūnėlių
druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų pagal skonį
Veršieną nuplaukite ir nusausinkite.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir sviestą, sudėkite mėsos gabaliukus, pagardinkite druska, pipirais. Kiekvieną pusę kepkite ant smarkios ugnies po 3 min. Tada keptuvę perkelkite į 180 °C orkaitę ir kepkite dar 6-8 min. Ištraukite keptuvę iš orkaitės, uždenkite folija ir 5 min. palikite kepsnius pastovėti – bus sultingesni.
Salotoms ridikėlius smulkiai supjaustykite arba sutarkuokite, sumaišykite su natūraliu jogurtu arba grietine ir žiupsniu druskos.
Ryžius išvirkite pasūdytame vandenyje, tada suberkite žirnelius ir po 1 min. nusunkite. Patiekite kepsnius su ryžių ir žirnelių garnyru, ridikėlių salotomis, svogūnėliais. Viską pagardinkite bazilikų lapeliais, svogūnų ir česnakų laiškais.