Svogūną nulupkite, smulkiai supjaustykite ir suberkite į keptuvę su dviem šaukštais aliejaus, užberkite žiupsnį druskos. Pmaišydami kepkite ant vidutinės kaitros, kol taps skaidrūs. Įmaišykite į juos į žuvų faršą, įmuškite kiaušinius, įberkite krakmolą, petražoles, druskos, pipirų. Visa tai gerai sumaišykite. Jei masė per skysta – įberkite šiek tiek maltų džiūvėsėlių.
Šlapiais delnais formuokite kotletukus, pavoliokite juos džiūvėsėliuose ir kepkite įkaitintame aliejuje ant nesmarkios ugnies, iki susidarys rusva, traški plutelė.
8 porcijos
Reikės:
maždaug 1,5 kg baltų žuvų faršo
2 kiaušinių
2 šaukštų krakmolo
1 vidutinio dydžio svogūno (nulupto)
pluoštelio petražolių (sukapotų)
druskos pagal skonį
maltų juodųjų pipirų pagal skonį
6-7 šaukštų maltų džiūvėsėlių
aliejaus (kepti)
Visus produktus galite rasti: Fiš Kintai, Žuvies paštas, Vaišė, Rolando daržovės, Anykščių krašto daržovės, EkoMarket
Svogūną nulupkite, smulkiai supjaustykite ir suberkite į keptuvę su dviem šaukštais aliejaus, užberkite žiupsnį druskos. Pmaišydami kepkite ant vidutinės kaitros, kol taps skaidrūs. Įmaišykite į juos į žuvų faršą, įmuškite kiaušinius, įberkite krakmolą, petražoles, druskos, pipirų. Visa tai gerai sumaišykite. Jei masė per skysta – įberkite šiek tiek maltų džiūvėsėlių.
Šlapiais delnais formuokite kotletukus, pavoliokite juos džiūvėsėliuose ir kepkite įkaitintame aliejuje ant nesmarkios ugnies, iki susidarys rusva, traški plutelė.