Prikaistuvyje užvirinkite vandenį, supilkite į jį cukrų ir maišydami kaitinkite ant nesmarkios ugnies. Kai cukrus ištirps, pavirkite dar 4-5 min., kad sirupas kiek sutirštėtų.
Uogas šiek tiek sutrinkite elektrine trintuve. Šią masę supilkite į kiaurasamtį su tinkleliu. Per jį tyrę spausdami šaukštu nukoškite sultis bei minkštimą. Į šiuos įmaišykite atvėsintą sirupą ir viską supilkite į indą, kurį dėsite į šaldiklį. Indą uždenkite.
Sušaldytą šerbetą pagardinkite netrintomis uogomis, jų galima įmaišyti į tyrę prieš šaldant.
4 porcijos
Reikės:
0,5 kg uogų: aviečių, mėlynių
100 g cukraus
120 ml vandens
Visus produktus galite rasti: Vaišė krautuvėlė, Tėviškės skonis, Anykščių krašto daržovės, Rolando daržovės, EkoMarket
Prikaistuvyje užvirinkite vandenį, supilkite į jį cukrų ir maišydami kaitinkite ant nesmarkios ugnies. Kai cukrus ištirps, pavirkite dar 4-5 min., kad sirupas kiek sutirštėtų.
Uogas šiek tiek sutrinkite elektrine trintuve. Šią masę supilkite į kiaurasamtį su tinkleliu. Per jį tyrę spausdami šaukštu nukoškite sultis bei minkštimą. Į šiuos įmaišykite atvėsintą sirupą ir viską supilkite į indą, kurį dėsite į šaldiklį. Indą uždenkite.
Sušaldytą šerbetą pagardinkite netrintomis uogomis, jų galima įmaišyti į tyrę prieš šaldant.