Želatinos lapelius dubenėlyje užpilkite šaltu vandeniu ir 15 min. palikite brinkti.
Uogas kiaurasamtyje perliekite vandeniu, palikite apdžiūti.
Nedideliame prikaistuvyje ant silpnos ugnies pakaitinkite grietinėlę su vanilės ankštimi. Tada vanilės ankštį išimkite, uždėkite iš vandens išgriebtą želatiną ir maišydami ją ištirpinkite, bet neužvirinkite.
Į indelius išdalinkite uogas ir ant jų supilkite pravėsusią grietinėlę. Padėkite indelius į šaldytuvą 1 val., kad desertas sustingtų.
4 stiklinės
Reikės:
500 ml grietinėlės
6 lapelių želatinos
120 g cukraus
1 vanilės ankšties
500 g uogų: braškių, mėlynių, gervuogių, šilauogių
Produktų ieškokite: Pieno namai, Ilzenbergo dvaras ir ūkis, Naminukas LT, Riešutų sodas, Rolando daržovės, Vaišė, Tėviškės skonis.
Želatinos lapelius dubenėlyje užpilkite šaltu vandeniu ir 15 min. palikite brinkti.
Uogas kiaurasamtyje perliekite vandeniu, palikite apdžiūti.
Nedideliame prikaistuvyje ant silpnos ugnies pakaitinkite grietinėlę su vanilės ankštimi. Tada vanilės ankštį išimkite, uždėkite iš vandens išgriebtą želatiną ir maišydami ją ištirpinkite, bet neužvirinkite.
Į indelius išdalinkite uogas ir ant jų supilkite pravėsusią grietinėlę. Padėkite indelius į šaldytuvą 1 val., kad desertas sustingtų.