Kiaušinių baltymus išplakite su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir druska iki standžių putų. Spanguoles labai smulkiai sukapokite ir dubenyje sumaišykite su migdolų miltais, tada įmaišykite išplaktus baltymus.
Šaltame vandenyje suvilgytais delnais suformuokite graikinio riešuto dydžio rutuliukus ir sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Į kiekvieno kamuoliuko vidurį įspauskite po šviežią spanguolę. Jeigu neturite šviežių spanguolių, naudokite džiovintas. Tai gali būti ir riešutas – lazdyno, graikinis, migdolas.
Kepkite 150 °C orkaitėje 25-30 min. Iškeptus sausainius palikite atvėsti ir sutvirtėti, tada nuimkite nuo popieriaus.
Iš šilkinio arba kepimo popieriaus susukite nedideles tūtas, sutvirtinkite jų smailųjį galą užlenkdami arba lipnia juostele, o į vidų sudėkite sausainius. Ant tūtos galite užrašyti gavėjo vardą arba palinkėjimą.
15-18 vnt.
Reikės:
2 kiaušinių baltymų
100 g cukraus
1 šaukštelio vanilinio cukraus
žiupsnelio druskos
150 g džiovintų spanguolių
250 g migdolų miltų
saujelės šviežių spanguolių
Kiaušinių baltymus išplakite su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir druska iki standžių putų. Spanguoles labai smulkiai sukapokite ir dubenyje sumaišykite su migdolų miltais, tada įmaišykite išplaktus baltymus.
Šaltame vandenyje suvilgytais delnais suformuokite graikinio riešuto dydžio rutuliukus ir sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Į kiekvieno kamuoliuko vidurį įspauskite po šviežią spanguolę. Jeigu neturite šviežių spanguolių, naudokite džiovintas. Tai gali būti ir riešutas – lazdyno, graikinis, migdolas.
Kepkite 150 °C orkaitėje 25-30 min. Iškeptus sausainius palikite atvėsti ir sutvirtėti, tada nuimkite nuo popieriaus.
Iš šilkinio arba kepimo popieriaus susukite nedideles tūtas, sutvirtinkite jų smailųjį galą užlenkdami arba lipnia juostele, o į vidų sudėkite sausainius. Ant tūtos galite užrašyti gavėjo vardą arba palinkėjimą.