Bulves ir svogūnus sutarkuokite. Pieną su puse sviesto užvirinkite ir užpilkite ant bulvių tarkių, kad šie užsiplikytų. Tada užberkite šalavijus, druskos, pipirų ir išmaišykite. Kiaušinį išplakite ir įmaišykite į tarkius. Viską supilkite į kepimo indą. Lašišą pasmulkinkite ir taip pat sudėkite į tarkius.
Kepkite maždaug 1 val. 180 °C orkaitėje. Baigiant kepti sudėkite likusį sviestą ant plokštainio viršaus.
Patarimas
* Vietoj lašišos į kugelį galima įdėti kitokios rūkytos žuvies, pvz., šamo (Žuvies paštas), menkės, ešerio.
* Jeigu norite įdomesnio skonio, dalį įprastų bulvių kiekio pakeiskite saldžiosiomis bulvėmis batatais (Vaišė).
Neabejotinai bulvės karaliauja kiekvieno lietuvio virtuvėje, tad Benedikto Turgaus receptų kolekciją papildo netikėtas derinys – bulvių plokštainis su rūkyta lašiša!
5-6 porcijos
Reikės:
15 bulvių (nuskustų, nuplautų) (Rolando daržovės)
2 svogūnų (nuluptų) (Ekomarket)
1 kiaušinio (Kadaginė)
300 ml pieno (Ilzenbergo dvaras)
80 g sviesto (Pieno namai)
druskos pagal skonį
pipirų pagal skonį
žiupsnio džiovinto šalavijo
300-400 g rūkytos lašišos (tinka šaltai ir karštai rūkyta) (Fiš Kintai, Plekšnė Migloje)
Bulves ir svogūnus sutarkuokite. Pieną su puse sviesto užvirinkite ir užpilkite ant bulvių tarkių, kad šie užsiplikytų. Tada užberkite šalavijus, druskos, pipirų ir išmaišykite. Kiaušinį išplakite ir įmaišykite į tarkius. Viską supilkite į kepimo indą. Lašišą pasmulkinkite ir taip pat sudėkite į tarkius.
Kepkite maždaug 1 val. 180 °C orkaitėje. Baigiant kepti sudėkite likusį sviestą ant plokštainio viršaus.
Patarimas
* Vietoj lašišos į kugelį galima įdėti kitokios rūkytos žuvies, pvz., šamo (Žuvies paštas), menkės, ešerio.
* Jeigu norite įdomesnio skonio, dalį įprastų bulvių kiekio pakeiskite saldžiosiomis bulvėmis batatais (Vaišė).