fbpx

Bulves išvirkite pasūdytame vandenyje ir sumalkite arba sugrūskite, kad neliktų gumuliukų.

Į bulvių košę įmaišykite kiaušinius, pusę miltų. Supilkite pieną, vėl išmaišykite. Tada po truputį (dalimis) berkite likusius miltus ir minkykite. Kai tešla bus gana tvirta, rankomis ant miltuoto paviršiaus suridenkite maždaug 3 cm skersmens ritinėlį. Jo paviršių suplokite, kad išeitų maždaug 2 cm storio juostelė. Šią supjaustykite kvadratėliais arba stačiakampiais, paviršių įpjaukite įstrižai.

Paruoštas šiuškes sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepkite 180 ºC orkaitėje, žemesnėje lentynoje, maždaug 30 min., iki šiuškės kiek išsipūs, o paviršius ims gražiai rusvėti.

Norėdami šiuškes pašildyti, supjaustykite jas gabaliukais, sudėkite į dubenėlį, užpilkite pienu, išmaišykite ir viską sukrėskite į įkaitintą keptuvę. Tada uždenkite ir vis pamaišydami troškinkite ant nesmarkios kaitros, iki keptuvėje neliks pieno.

Šiuškės (švilpikai)

67 porcijos

Tešlai reikės:

2 kg nuskustų bulvių

3 kiaušinių

520 g miltų

100 ml pieno

druskos pagal skonį

 

Padažui reikės:

100 g sviesto

200 ml grietinės

druskos pagal skonį

 

Produktų ieškokite krautuvėlėse: VAIŠĖ krautuvėlė + sulčių baras, Rolando daržovės, Pieno namai, Ilzenbergo dvaras ir ūkis, EkoMarket, Kadaginė, naminukas.lt

 

Bulves išvirkite pasūdytame vandenyje ir sumalkite arba sugrūskite, kad neliktų gumuliukų.

Į bulvių košę įmaišykite kiaušinius, pusę miltų. Supilkite pieną, vėl išmaišykite. Tada po truputį (dalimis) berkite likusius miltus ir minkykite. Kai tešla bus gana tvirta, rankomis ant miltuoto paviršiaus suridenkite maždaug 3 cm skersmens ritinėlį. Jo paviršių suplokite, kad išeitų maždaug 2 cm storio juostelė. Šią supjaustykite kvadratėliais arba stačiakampiais, paviršių įpjaukite įstrižai.

Paruoštas šiuškes sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepkite 180 ºC orkaitėje, žemesnėje lentynoje, maždaug 30 min., iki šiuškės kiek išsipūs, o paviršius ims gražiai rusvėti.

Norėdami šiuškes pašildyti, supjaustykite jas gabaliukais, sudėkite į dubenėlį, užpilkite pienu, išmaišykite ir viską sukrėskite į įkaitintą keptuvę. Tada uždenkite ir vis pamaišydami troškinkite ant nesmarkios kaitros, iki keptuvėje neliks pieno.