Bulves išvirkite pasūdytame vandenyje ir sumalkite arba sugrūskite, kad neliktų gumuliukų.
Į bulvių košę įmaišykite kiaušinius, pusę miltų. Supilkite pieną, vėl išmaišykite. Tada po truputį (dalimis) berkite likusius miltus ir minkykite. Kai tešla bus gana tvirta, rankomis ant miltuoto paviršiaus suridenkite maždaug 3 cm skersmens ritinėlį. Jo paviršių suplokite, kad išeitų maždaug 2 cm storio juostelė. Šią supjaustykite kvadratėliais arba stačiakampiais, paviršių įpjaukite įstrižai.
Paruoštas šiuškes sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepkite 180 ºC orkaitėje, žemesnėje lentynoje, maždaug 30 min., iki šiuškės kiek išsipūs, o paviršius ims gražiai rusvėti.
Norėdami šiuškes pašildyti, supjaustykite jas gabaliukais, sudėkite į dubenėlį, užpilkite pienu, išmaišykite ir viską sukrėskite į įkaitintą keptuvę. Tada uždenkite ir vis pamaišydami troškinkite ant nesmarkios kaitros, iki keptuvėje neliks pieno.
6–7 porcijos
Tešlai reikės:
2 kg nuskustų bulvių
3 kiaušinių
520 g miltų
100 ml pieno
druskos pagal skonį
Padažui reikės:
100 g sviesto
200 ml grietinės
druskos pagal skonį
Produktų ieškokite krautuvėlėse: VAIŠĖ krautuvėlė + sulčių baras, Rolando daržovės, Pieno namai, Ilzenbergo dvaras ir ūkis, EkoMarket, Kadaginė, naminukas.lt
Bulves išvirkite pasūdytame vandenyje ir sumalkite arba sugrūskite, kad neliktų gumuliukų.
Į bulvių košę įmaišykite kiaušinius, pusę miltų. Supilkite pieną, vėl išmaišykite. Tada po truputį (dalimis) berkite likusius miltus ir minkykite. Kai tešla bus gana tvirta, rankomis ant miltuoto paviršiaus suridenkite maždaug 3 cm skersmens ritinėlį. Jo paviršių suplokite, kad išeitų maždaug 2 cm storio juostelė. Šią supjaustykite kvadratėliais arba stačiakampiais, paviršių įpjaukite įstrižai.
Paruoštas šiuškes sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepkite 180 ºC orkaitėje, žemesnėje lentynoje, maždaug 30 min., iki šiuškės kiek išsipūs, o paviršius ims gražiai rusvėti.
Norėdami šiuškes pašildyti, supjaustykite jas gabaliukais, sudėkite į dubenėlį, užpilkite pienu, išmaišykite ir viską sukrėskite į įkaitintą keptuvę. Tada uždenkite ir vis pamaišydami troškinkite ant nesmarkios kaitros, iki keptuvėje neliks pieno.