Nuplautą žiedinį kopūstą įdėkite į puode verdantį pasūdytą vandenį ir virkite 8-10 min. Tada ištraukite jį į ledinio vandens dubenį, atvėsintą ir nusausintą įtrinkite aliejumi, pagardinkite druska, pipirais ir pašaukite į 200 °C orkaitę.
Kepkite maždaug 20 min. tada karštį padidinkite iki 220-230 °C ir kepkite, kol kopūstas ims lengvai skrusti.
Pagardui ančiuvius sukapokite ir dubenėlyje sumaišykite su likusiais ingredientais. Šiuo pagardu bei migdolais gardinkite apskrudusį kopūstą.
4 porcijos
Reikės:
1 vidutinio dydžio žiedinio kopūsto
2-3 šaukštų aliejaus
2-3 šaukštų skrudintų migdolų griežinėlių
druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų pagal skonį
Pagardui reikės:
6-8 ančiuvių filė
2 česnako skiltelių (nuluptų, sutrintų)
2 šaukštų kambario temperatūros sviesto
100 ml tyro alyvuogių aliejaus
2 šaukštelių vyno acto
2 šaukštų sukapotų petražolių
trupučio aitriosios paprikos
druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų pagal skonį
Receptui reikalingus produktus rasite Vaišė, Rolando daržovės, Ekomarket, Mažoji Italija, Graikiškos gėrybės, Tikras aliejus ir graikas, Wine & Smile, Mažoji Turkija, Nuts about krautuvėlėse.
Nuplautą žiedinį kopūstą įdėkite į puode verdantį pasūdytą vandenį ir virkite 8-10 min. Tada ištraukite jį į ledinio vandens dubenį, atvėsintą ir nusausintą įtrinkite aliejumi, pagardinkite druska, pipirais ir pašaukite į 200 °C orkaitę.
Kepkite maždaug 20 min. tada karštį padidinkite iki 220-230 °C ir kepkite, kol kopūstas ims lengvai skrusti.
Pagardui ančiuvius sukapokite ir dubenėlyje sumaišykite su likusiais ingredientais. Šiuo pagardu bei migdolais gardinkite apskrudusį kopūstą.