fbpx

Nuplautą žiedinį kopūstą įdėkite į puode verdantį pasūdytą vandenį ir virkite 8-10 min. Tada ištraukite jį į ledinio vandens dubenį, atvėsintą ir nusausintą įtrinkite aliejumi, pagardinkite druska, pipirais ir pašaukite į 200 °C orkaitę.

Kepkite maždaug 20 min. tada karštį padidinkite iki 220-230 °C ir kepkite, kol kopūstas ims lengvai skrusti.

Pagardui ančiuvius sukapokite ir dubenėlyje sumaišykite su likusiais ingredientais. Šiuo pagardu bei migdolais gardinkite apskrudusį kopūstą.

Orkaitėje keptas žiedinis kopūstas

4 porcijos

Reikės:

1 vidutinio dydžio žiedinio kopūsto

2-3 šaukštų aliejaus

2-3 šaukštų skrudintų migdolų griežinėlių

druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų pagal skonį

Pagardui reikės:

6-8 ančiuvių filė

2 česnako skiltelių (nuluptų, sutrintų)

2 šaukštų kambario temperatūros sviesto

100 ml tyro alyvuogių aliejaus

2 šaukštelių vyno acto

2 šaukštų sukapotų petražolių

trupučio aitriosios paprikos

druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų pagal skonį

Receptui reikalingus produktus rasite Vaišė, Rolando daržovės, Ekomarket, Mažoji Italija, Graikiškos gėrybės, Tikras aliejus ir graikas, Wine & Smile, Mažoji Turkija, Nuts about krautuvėlėse.

Nuplautą žiedinį kopūstą įdėkite į puode verdantį pasūdytą vandenį ir virkite 8-10 min. Tada ištraukite jį į ledinio vandens dubenį, atvėsintą ir nusausintą įtrinkite aliejumi, pagardinkite druska, pipirais ir pašaukite į 200 °C orkaitę.

Kepkite maždaug 20 min. tada karštį padidinkite iki 220-230 °C ir kepkite, kol kopūstas ims lengvai skrusti.

Pagardui ančiuvius sukapokite ir dubenėlyje sumaišykite su likusiais ingredientais. Šiuo pagardu bei migdolais gardinkite apskrudusį kopūstą.