Grybus užpilkite šaltu vandeniu ir palikite per naktį brinkti.
Tešlai sviestą sutarkuokite arba smulkiai sukapokite ir dubenyje sumaišykite su likusiais ingredientais. Tada minkykite, kol viskas sulips į kamuolį. Įvyniokite jį į maistinę plėvelę ir padėkite 30 min. į šaldytuvą.
Išmirkytus grybus nusunkite ir sudėkite į puode verdantį pasūdytą vandenį. Po 30-35 min. juos nusunkite.
Įdarui keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite susmulkintą svogūną, užberkite druską ir 8-10 min. pamaišydami kepkite ant vidutinės kaitros, kol ims karamelizuotis. Tada sudėkite grybus, čiobrelių lapelius ir dar 6-7 min. troškinkite. Įdarą atvėsinkite.
Tešlą iškočiokite iki 1 cm storio ir formele ar puodeliu išspauskite 10-12 cm skersmens apskritimus. Dėkite ant jų po šaukštą įdaro ir užsandarinkite kraštą.
Aptepkite pyragėlių viršų kiaušinio plakiniu, padarykite keletą skylučių mediniu iešmeliu ar šakute, kad kepant išeitų garai. Kepkite 180-200 °C orkaitėje maždaug 25 min.
Padažui ištirpinkite sviestą, įmaišykite čiobrelius, druską, pipirus, galiausiai grietinę. Kai masė taps vientisa, nukelkite nuo viryklės.
26 vnt.
Tešlai reikės:
250 g viso grūdo kvietinių miltų (ir dar 2-3 šaukštų kočiojimui)
180 g šalto sviesto
30 g tarkuoto kietojo sūrio
2 šaukštų grietinės
1 šaukštelio druskos
1 kiaušinio
Įdarui reikės:
100 g džiovintų grybų
2-3 svogūnų
4-5 šaukštų aliejaus (kepti)
1 šaukštelio druskos
2-3 šakelių čiobrelio
Padažui reikės:
100 g sviesto
20 ml grietinės
žiupsnio čiobrelio lapelių
žiupsnio druskos
žiupsnelio šviežiai maltų juodųjų pipirų
Receptui reikalingus produktus rasite Pieno namai, Ilzenbergo dvaras ir ūkis, Naminukas LT, Mažoji Italija, Graikiškos gėrybės, Tikras aliejus ir graikas, Wine & Smile, Mažoji Turkija, Kadaginė, Ekomarket, Tėviškės skonis, Vaišė krautuvėlėse.
Grybus užpilkite šaltu vandeniu ir palikite per naktį brinkti.
Tešlai sviestą sutarkuokite arba smulkiai sukapokite ir dubenyje sumaišykite su likusiais ingredientais. Tada minkykite, kol viskas sulips į kamuolį. Įvyniokite jį į maistinę plėvelę ir padėkite 30 min. į šaldytuvą.
Išmirkytus grybus nusunkite ir sudėkite į puode verdantį pasūdytą vandenį. Po 30-35 min. juos nusunkite.
Įdarui keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite susmulkintą svogūną, užberkite druską ir 8-10 min. pamaišydami kepkite ant vidutinės kaitros, kol ims karamelizuotis. Tada sudėkite grybus, čiobrelių lapelius ir dar 6-7 min. troškinkite. Įdarą atvėsinkite.
Tešlą iškočiokite iki 1 cm storio ir formele ar puodeliu išspauskite 10-12 cm skersmens apskritimus. Dėkite ant jų po šaukštą įdaro ir užsandarinkite kraštą.
Aptepkite pyragėlių viršų kiaušinio plakiniu, padarykite keletą skylučių mediniu iešmeliu ar šakute, kad kepant išeitų garai. Kepkite 180-200 °C orkaitėje maždaug 25 min.
Padažui ištirpinkite sviestą, įmaišykite čiobrelius, druską, pipirus, galiausiai grietinę. Kai masė taps vientisa, nukelkite nuo viryklės.