Drungname vandenyje ištirpinkite mieles, įmaišykite cukrų, druską. Įmaišykite pusę miltų, tada po truputį berkite ir likusius, kol beliks maždaug 200 g miltų. Kai tešla taps tiršta, pradėkite ją minkyti. Įmaišykite į ją sviestą, pasukas ir likusius miltus. Suformuokite kamuoliuką, palikite dubenyje, uždenkite rankšluosčiu – tegul padvigubėja. Tada padalykite ją į 2 dalis. Kiekvieną iškočiokite, patepkite ištirpintu sviestu, pašlakstykite sirupu ir pabarstykite cukrumi su cinamonu, riešutais.
Tešlą suvyniokite lyg vyniotinį, įpjaukite išilgai ir susukite. Tada suformuokite apskritimą, kraštus sutvirtinkite ir padėkite ant kepimo popieriaus skardoje. Patepkite kepinį kiaušinio plakiniu, užberkite karamelinį cukrų ir kepkite 170 °C orkaitės apatinėje lentynoje 35-40 min.
2 vnt.
Tešlai reikės:
500 ml drungno vandens
25-30 g šlapių mielių
150 g cukraus
žiupsnio druskos
800-850 g miltų
200 g ištirpinto sviesto
Įdarui reikės:
5 šaukštų ištirpinto sviesto
6 šaukštų agavų arba klevų sirupo
6 šaukštų cukraus ir cinamono mišinio
6 šaukštų grūstų riešutų (lazdynų, migdolų ir pan.)
1 kiaušinio (išplakto)
3 šaukštų karamelinio cukraus
Produktų ieškokite: Pieno namai, Ilzenbergo dvaras ir ūkis, EkoMarket, VAIŠĖ, Kadaginė, Naminukas LT krautuvėlėse.
Drungname vandenyje ištirpinkite mieles, įmaišykite cukrų, druską. Įmaišykite pusę miltų, tada po truputį berkite ir likusius, kol beliks maždaug 200 g miltų. Kai tešla taps tiršta, pradėkite ją minkyti. Įmaišykite į ją sviestą, pasukas ir likusius miltus. Suformuokite kamuoliuką, palikite dubenyje, uždenkite rankšluosčiu – tegul padvigubėja. Tada padalykite ją į 2 dalis. Kiekvieną iškočiokite, patepkite ištirpintu sviestu, pašlakstykite sirupu ir pabarstykite cukrumi su cinamonu, riešutais.
Tešlą suvyniokite lyg vyniotinį, įpjaukite išilgai ir susukite. Tada suformuokite apskritimą, kraštus sutvirtinkite ir padėkite ant kepimo popieriaus skardoje. Patepkite kepinį kiaušinio plakiniu, užberkite karamelinį cukrų ir kepkite 170 °C orkaitės apatinėje lentynoje 35-40 min.