fbpx

Moliūgą supjaustykite skiltelėmis.

Dideliame dubenyje sumaišykite aliejų, balzaminį actą, medų, cinamoną, druską, cukrų ir pipirus. Į šį mišinį sudėkite moliūgo skilteles ir gerai kiekvieną skiltelę šiuo mišiniu įtrinkite. Palikite moliūgą marinuotis 1-2 val.

Tada ant kiekvienos skiltelės dėkite po keletą šalavijų lapelių ir apvyniokite kumpio griežinėliu. Taip paruoštas moliūgo skilteles sudėkite į skardą ir pašaukite į 180 °C orkaitę. Po 20 min. šaukštu apliekite jas likusiu marinatu ir kepkite dar 15-20 min.

Su kumpiu kepti moliūgai

14 skiltelių

Reikės:

1,5 kg tvirto nedidelio moliūgo (be žievės ir sėklų)

5-6 šaukštų aliejaus (kepti)

1 šaukšto baltojo balzaminio acto

1 šaukšto medaus

0,5 šaukštelio cinamono

0,5 šaukštelio druskos

0,5 šaukštelio maltos saldžios paprikos

1,4 šaukštelio šviežiai maltų juodųjų pipirų arba aitriosios paprikos

14 griežinėlių vytinto kumpio arba rūkytos šoninės

saujelės šalavijų lapų

Produktų ieškokite krautuvėlėse: Rolando daržovės, EkoMarket, Vaišė, Kadaginė, Ilzenbergo dvaras ir ūkis, Naminukas LT, Mažoji Italija, Skonio ritmu, Tėviškės skonis, Graikiškos gėrybės.

Moliūgą supjaustykite skiltelėmis.

Dideliame dubenyje sumaišykite aliejų, balzaminį actą, medų, cinamoną, druską, cukrų ir pipirus. Į šį mišinį sudėkite moliūgo skilteles ir gerai kiekvieną skiltelę šiuo mišiniu įtrinkite. Palikite moliūgą marinuotis 1-2 val.

Tada ant kiekvienos skiltelės dėkite po keletą šalavijų lapelių ir apvyniokite kumpio griežinėliu. Taip paruoštas moliūgo skilteles sudėkite į skardą ir pašaukite į 180 °C orkaitę. Po 20 min. šaukštu apliekite jas likusiu marinatu ir kepkite dar 15-20 min.