Reikės:
1 l grietinėlės (36 proc.)
120 ml šalto vandens
100 g smulkaus cukraus
3,5-4 šaukštelių želatinos
1 vanilės ankšties
saujos šilauogių, gervuogių
Želatiną dideliame dubenyje užpilkite vandeniu ir pamaišykite.
Prikaistuvyje maišydami kaitinkite grietinėlę ir cukrų, įdėkite išilgai įpjautą vanilės ankštį. Kai tik cukrus ištirps, nukelkite grietinėlę nuo viryklės, ankštį ištraukite. Supilkite grietinėlę į dubenį prie želatinos ir maišykite, kol ši ištirps, bet jokiu būdu neužvirs.
Supilkite paruoštą masę į formą. Kai atvės, patalpinkite ją į šaldytuvą.
Panakotą iš formos lengvai išversite ją su forma akimirkai pamerkę į karštą vandenį.
Panakotą patiekite su uogomis.