Sausainių trupinius išmaišykite su ištirpintu sviestu, druska ir cukrumi ir, subėrę į kepimo popieriumi išklotą 23 cm skersmens apvalią formą, juos šaukštu prispauskite prie dugno ir padėkite 1-2 val. į šaldytuvą.
Dubenyje išplakite grietinėlės sūrį, cukraus miltelius ir vanilinį cukrų. Tada įmaišykite grietinėlę bei jogurtą ir plakite iki vientisos purios masės. Supilkite ją ant trupinių pagrindo formoje ir padėkite į šaldytuvą per naktį sustingti. Prieš patiekiant išimkite pyragą iš formos, sudėkite ant viršaus uogas bei mėtas. Viską galima pabarstyti milteliniu cukrumi.
Visus produktus galite rasti: Pieno namai, Ilzenbergo dvaras ir ūkis, Graikiškos gėrybės, Vaišė, Rolando daržovės, Tėviškės skonis, Anykščių krašto daržovės, Žalias krepšelis, Elen Bakery
8 porcijos
Pyragui reikės:
300 g trapių sausainių (sutrupintų)
50 g cukraus
150 g sviesto (ištirpinto)
žiupsnio druskos
600 g grietinėlės sūrio (pvz., „Philadelphia“ arba maskarponės)
100 g miltelinio cukraus
1 šaukštelio vanilinio cukraus
200 ml grietinėlės (35 proc.)
100 ml graikiško jogurto
saujos nuplautų uogų: braškių, aviečių, gervuogių, žemuogių
saujelės mėtų lapelių
Sausainių trupinius išmaišykite su ištirpintu sviestu, druska ir cukrumi ir, subėrę į kepimo popieriumi išklotą 23 cm skersmens apvalią formą, juos šaukštu prispauskite prie dugno ir padėkite 1-2 val. į šaldytuvą.
Dubenyje išplakite grietinėlės sūrį, cukraus miltelius ir vanilinį cukrų. Tada įmaišykite grietinėlę bei jogurtą ir plakite iki vientisos purios masės. Supilkite ją ant trupinių pagrindo formoje ir padėkite į šaldytuvą per naktį sustingti. Prieš patiekiant išimkite pyragą iš formos, sudėkite ant viršaus uogas bei mėtas. Viską galima pabarstyti milteliniu cukrumi.
Visus produktus galite rasti: Pieno namai, Ilzenbergo dvaras ir ūkis, Graikiškos gėrybės, Vaišė, Rolando daržovės, Tėviškės skonis, Anykščių krašto daržovės, Žalias krepšelis, Elen Bakery