Marinatui visus jo komponentus sumaišykite. Į jį sudėkite nuplautus, nusausintus ir juostelėmis supjaustytus mėsos gabaliukus. Indą uždenkite ir įdėkite į šaldytuvą – tegu mėsa per naktį pasimarinuoja.
Salotoms sausoje keptuvėje ant vidutinio karštumo ugnies paskrudinkite migdolų riekeles – iki ims keisti spalvą, tada suberkite į lėkštę.
Pasūdytame vandenyje apie 40 min. virkite avinžirnius. Išvirtus nusunkite.
Keptuvėje ant smarkios ugnies įkaitinkite 2 šaukštus aliejaus, įmaišykite kuminus, suberkite avinžirnius. Karštį sumažinkite iki vidutinio ir pamaišydami kepkite apie 3 min., paskui suberkite moliūgų sėklas ir kedrines pinijas, padruskinkite. Maišydami kepkite apie 5 min. Tada nukelkite nuo ugnies ir palikite atvėsti.
Cukiniją išilgai supjaustykite plonomis juostelėmis, pašlakstykite aliejumi, pabarstykite druska ir kepkite 200 °C orkaitėje grotelių režimu, iki ims šiek tiek skrusti. Tada ištraukite, atvėsinkite ir supjaustykite šiaudeliais. Sudėkite į didelį salotų dubenį.
Kuskusą suberkite į dubenį, pabarstykite druska, išmaišykite, užpilkite dviem stiklinėmis verdančio vandens, uždenkite ir palikite brinkti. Tada įpilkite 1 šaukštą alyvuogių aliejaus (salotoms) ir išmaišykite šakute, kad būtų birus.
Nuplautas, nusausintas gražgarstes, petražoles ir mėtas pasmulkinkite.
Į keptuvėje įkaitintą šaukštą aliejaus sudėkite marinuotą vištieną. Pavartydami kepkite ant smarkios ugnies apie 5 min., tada supilkite pusės citrinos sultis ir pavartydami kepkite dar 5 min. Į kepimo pabaigą supilkite kitą pusę sulčių.
Visus salotų komponentus sudėkite į dubenį su cukinija. Įberkite druskos, pipirų ir išmaišykite.
Salotas skanu pagardinti ir jogurtiniu užpilu: 200 ml jogurto, 2 šaukštai alyvuogių aliejaus (Extra Virgin) ir 2 šaukštai citrinos sulčių.
5-6 porcijos
Salotoms reikės:
0,5 kg vištų šlaunelių mėsos be odos (Skonio ritmu)
1 jaunos cukinijos (Vaišė)
300 g avinžirnių (Mažoji turkija)
1 stiklinės kuskuso (Ekomarket, Vaišė)
100 g moliūgų sėklų (Ekomarket)
100 g kedrinių pinijų (arba saulėgrąžų) (Nuts About)
100 g migdolų riekelių (Nuts About)
1 šaukštelio sugrūstų kuminų sėklų (Vaišė)
2 ar 3 saujų gražgarsčių (Rolando daržovės)
pluoštelio petražolių, mėtų(Rolando daržovės)
druskos, maltų juodųjų pipirų pagal skonį
aliejaus – kepti bei salotoms (Extra Virgin) (Mažoji Italija)
2 citrinų sulčių
Mėsos marinatui reikės:
4 šaukštų alyvuogių aliejaus (Extra Virgin)
1 citrinos sulčių ir plonai nutarkuotos žievelės
2 šaukštų pomidorų pastos (Wine & Smile)
3 susmulkintų česnako skiltelių
1/2 šaukštelio kalendros
1/2 šaukštelio maltų kuminų
1/4 šaukštelio malto imbiero
1/4 šaukštelio maltos aitriosios paprikos
Marinatui visus jo komponentus sumaišykite. Į jį sudėkite nuplautus, nusausintus ir juostelėmis supjaustytus mėsos gabaliukus. Indą uždenkite ir įdėkite į šaldytuvą – tegu mėsa per naktį pasimarinuoja.
Salotoms sausoje keptuvėje ant vidutinio karštumo ugnies paskrudinkite migdolų riekeles – iki ims keisti spalvą, tada suberkite į lėkštę.
Pasūdytame vandenyje apie 40 min. virkite avinžirnius. Išvirtus nusunkite.
Keptuvėje ant smarkios ugnies įkaitinkite 2 šaukštus aliejaus, įmaišykite kuminus, suberkite avinžirnius. Karštį sumažinkite iki vidutinio ir pamaišydami kepkite apie 3 min., paskui suberkite moliūgų sėklas ir kedrines pinijas, padruskinkite. Maišydami kepkite apie 5 min. Tada nukelkite nuo ugnies ir palikite atvėsti.
Cukiniją išilgai supjaustykite plonomis juostelėmis, pašlakstykite aliejumi, pabarstykite druska ir kepkite 200 °C orkaitėje grotelių režimu, iki ims šiek tiek skrusti. Tada ištraukite, atvėsinkite ir supjaustykite šiaudeliais. Sudėkite į didelį salotų dubenį.
Kuskusą suberkite į dubenį, pabarstykite druska, išmaišykite, užpilkite dviem stiklinėmis verdančio vandens, uždenkite ir palikite brinkti. Tada įpilkite 1 šaukštą alyvuogių aliejaus (salotoms) ir išmaišykite šakute, kad būtų birus.
Nuplautas, nusausintas gražgarstes, petražoles ir mėtas pasmulkinkite.
Į keptuvėje įkaitintą šaukštą aliejaus sudėkite marinuotą vištieną. Pavartydami kepkite ant smarkios ugnies apie 5 min., tada supilkite pusės citrinos sultis ir pavartydami kepkite dar 5 min. Į kepimo pabaigą supilkite kitą pusę sulčių.
Visus salotų komponentus sudėkite į dubenį su cukinija. Įberkite druskos, pipirų ir išmaišykite.
Salotas skanu pagardinti ir jogurtiniu užpilu: 200 ml jogurto, 2 šaukštai alyvuogių aliejaus (Extra Virgin) ir 2 šaukštai citrinos sulčių.