fbpx

Marinatui visus jo komponentus sumaišykite. Į jį sudėkite nuplautus, nusausintus ir juostelėmis supjaustytus mėsos gabaliukus. Indą uždenkite ir įdėkite į šaldytuvą – tegu mėsa per naktį pasimarinuoja.

Salotoms sausoje keptuvėje ant vidutinio karštumo ugnies paskrudinkite migdolų riekeles – iki ims keisti spalvą, tada suberkite į lėkštę.

Pasūdytame vandenyje apie 40 min. virkite avinžirnius. Išvirtus nusunkite.

Keptuvėje ant smarkios ugnies įkaitinkite 2 šaukštus aliejaus, įmaišykite kuminus, suberkite avinžirnius. Karštį sumažinkite iki vidutinio ir pamaišydami kepkite apie 3 min., paskui suberkite moliūgų sėklas ir kedrines pinijas, padruskinkite. Maišydami kepkite apie 5 min. Tada nukelkite nuo ugnies ir palikite atvėsti.

Cukiniją išilgai supjaustykite plonomis juostelėmis, pašlakstykite aliejumi, pabarstykite druska ir kepkite 200 °C orkaitėje grotelių režimu, iki ims šiek tiek skrusti. Tada ištraukite, atvėsinkite ir supjaustykite šiaudeliais. Sudėkite į didelį salotų dubenį.

Kuskusą suberkite į dubenį, pabarstykite druska, išmaišykite, užpilkite dviem stiklinėmis verdančio vandens, uždenkite ir palikite brinkti. Tada įpilkite 1 šaukštą alyvuogių aliejaus (salotoms) ir išmaišykite šakute, kad būtų birus.

Nuplautas, nusausintas gražgarstes, petražoles ir mėtas pasmulkinkite.

Į keptuvėje įkaitintą šaukštą aliejaus sudėkite marinuotą vištieną. Pavartydami kepkite ant smarkios ugnies apie 5 min., tada supilkite pusės citrinos sultis ir pavartydami kepkite dar 5 min. Į kepimo pabaigą supilkite kitą pusę sulčių.

Visus salotų komponentus sudėkite į dubenį su cukinija. Įberkite druskos, pipirų ir išmaišykite.

Salotas skanu pagardinti ir jogurtiniu užpilu: 200 ml jogurto, 2 šaukštai alyvuogių aliejaus (Extra Virgin) ir 2 šaukštai citrinos sulčių.

Vištienos salotos su avinžirniais, kuskusu, riešutais ir gražgarstėmis

5-6 porcijos

Salotoms reikės:

0,5 kg vištų šlaunelių mėsos be odos (Skonio ritmu)

1 jaunos cukinijos (Vaišė)

300 g avinžirnių (Mažoji turkija)

1 stiklinės kuskuso (Ekomarket, Vaišė)

100 g moliūgų sėklų (Ekomarket)

100 g kedrinių pinijų (arba saulėgrąžų) (Nuts About)

100 g migdolų riekelių (Nuts About)

1 šaukštelio sugrūstų kuminų sėklų (Vaišė)

2 ar 3 saujų gražgarsčių (Rolando daržovės)

pluoštelio petražolių, mėtų(Rolando daržovės)

druskos, maltų juodųjų pipirų pagal skonį

aliejaus – kepti bei salotoms (Extra Virgin) (Mažoji Italija)

2 citrinų sulčių

 

Mėsos marinatui reikės:

4 šaukštų alyvuogių aliejaus (Extra Virgin)

1 citrinos sulčių ir plonai nutarkuotos žievelės

2 šaukštų pomidorų pastos (Wine & Smile)

3 susmulkintų česnako skiltelių

1/2 šaukštelio kalendros

1/2 šaukštelio maltų kuminų

1/4 šaukštelio malto imbiero

1/4 šaukštelio maltos aitriosios paprikos

Marinatui visus jo komponentus sumaišykite. Į jį sudėkite nuplautus, nusausintus ir juostelėmis supjaustytus mėsos gabaliukus. Indą uždenkite ir įdėkite į šaldytuvą – tegu mėsa per naktį pasimarinuoja.

Salotoms sausoje keptuvėje ant vidutinio karštumo ugnies paskrudinkite migdolų riekeles – iki ims keisti spalvą, tada suberkite į lėkštę.

Pasūdytame vandenyje apie 40 min. virkite avinžirnius. Išvirtus nusunkite.

Keptuvėje ant smarkios ugnies įkaitinkite 2 šaukštus aliejaus, įmaišykite kuminus, suberkite avinžirnius. Karštį sumažinkite iki vidutinio ir pamaišydami kepkite apie 3 min., paskui suberkite moliūgų sėklas ir kedrines pinijas, padruskinkite. Maišydami kepkite apie 5 min. Tada nukelkite nuo ugnies ir palikite atvėsti.

Cukiniją išilgai supjaustykite plonomis juostelėmis, pašlakstykite aliejumi, pabarstykite druska ir kepkite 200 °C orkaitėje grotelių režimu, iki ims šiek tiek skrusti. Tada ištraukite, atvėsinkite ir supjaustykite šiaudeliais. Sudėkite į didelį salotų dubenį.

Kuskusą suberkite į dubenį, pabarstykite druska, išmaišykite, užpilkite dviem stiklinėmis verdančio vandens, uždenkite ir palikite brinkti. Tada įpilkite 1 šaukštą alyvuogių aliejaus (salotoms) ir išmaišykite šakute, kad būtų birus.

Nuplautas, nusausintas gražgarstes, petražoles ir mėtas pasmulkinkite.

Į keptuvėje įkaitintą šaukštą aliejaus sudėkite marinuotą vištieną. Pavartydami kepkite ant smarkios ugnies apie 5 min., tada supilkite pusės citrinos sultis ir pavartydami kepkite dar 5 min. Į kepimo pabaigą supilkite kitą pusę sulčių.

Visus salotų komponentus sudėkite į dubenį su cukinija. Įberkite druskos, pipirų ir išmaišykite.

Salotas skanu pagardinti ir jogurtiniu užpilu: 200 ml jogurto, 2 šaukštai alyvuogių aliejaus (Extra Virgin) ir 2 šaukštai citrinos sulčių.