fbpx

Pagrindui tinkamiausia tešla supakuota po du didesnius lapus. Kiekvieną šiek tiek pakočiokite ir apvalia (maždaug 23 cm skersmens) kepimo skarda išspauskite du apskritimus. Vieną dar truputį pakočiokite, kad skersmuo padidėtų maždaug 4 cm, ir įklokite į skardos dugną, prispauskite prie kraštų. Kitame apskritime formele padarykite (arba įpjaukite) kelis įplyšimus garams išeiti.

Įdarui keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite česnaką, po minutės – špinatus. Maišydami kaitinkite ant nesmarkios ugnies, kol lapeliai sukris (jeigu susidarytų daug skysčio, nupilkite). Špinatus išimkite ir sumeskite į dubenį, įdėkite rikotą, parmezaną, kiaušinį, įberkite muskatų riešutus, druską, pipirus ir viską gerai išmaišykite. Šią masę sukrėskite ant tešlos skardoje, išlyginkite ir šaukštu padarykite penkias duobeles. Į šias įleiskite po kiaušinį (arba įdėkite nuluptą virtą kiaušinį). Tešlos kraštus šiek tiek užlenkite (kad būtų virš įdaro) ir patepkite kiaušinio plakiniu. Ant viršaus uždėkite tešlos apskritimą su įplyšimais, atsargiai spustelkite ją prie skardos kraštų, patepkite kiaušinio plakiniu ir kepkite 180 °C orkaitėje maždaug 50 min.

Itališkas Velykų rikotos ir špinatų pyragas „Torta pasqualina“

6–8 porcijos

Pagrindui reikės:

1 pakelio šaldytos sluoksniuotos bemielės tešlos (500 g)

1 išplakto kiaušinio

Įdarui reikės:

600 g špinatų (nuplautų, nusausintų)

250 g rikotos

6 kiaušinių

4 šaukštų tarkuoto parmezano

2 šaukštų aliejaus (kepti)

2 sukapotų skiltelių česnako

žiupsnio druskos

žiupsnelio tarkuotų muskatų riešutų

žiupsnelio šviežiai maltų juodųjų pipirų

Produktų ieškokite krautuvėlėse Vaišė, Pieno namai, Naminukas LT, Ilzenbergo dvaras ir ūkis, Ekomarket, Kadaginė, Skonio ritmu, Tėviškės skonis, Rolando daržovės, Mažoji Italija, Graikiškos gėrybės, Tikras aliejus ir graikas, Wine & Smile, Mažoji Turkija, Gurmano sapnas, Nuts about.

Pagrindui tinkamiausia tešla supakuota po du didesnius lapus. Kiekvieną šiek tiek pakočiokite ir apvalia (maždaug 23 cm skersmens) kepimo skarda išspauskite du apskritimus. Vieną dar truputį pakočiokite, kad skersmuo padidėtų maždaug 4 cm, ir įklokite į skardos dugną, prispauskite prie kraštų. Kitame apskritime formele padarykite (arba įpjaukite) kelis įplyšimus garams išeiti.

Įdarui keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite česnaką, po minutės – špinatus. Maišydami kaitinkite ant nesmarkios ugnies, kol lapeliai sukris (jeigu susidarytų daug skysčio, nupilkite). Špinatus išimkite ir sumeskite į dubenį, įdėkite rikotą, parmezaną, kiaušinį, įberkite muskatų riešutus, druską, pipirus ir viską gerai išmaišykite. Šią masę sukrėskite ant tešlos skardoje, išlyginkite ir šaukštu padarykite penkias duobeles. Į šias įleiskite po kiaušinį (arba įdėkite nuluptą virtą kiaušinį). Tešlos kraštus šiek tiek užlenkite (kad būtų virš įdaro) ir patepkite kiaušinio plakiniu. Ant viršaus uždėkite tešlos apskritimą su įplyšimais, atsargiai spustelkite ją prie skardos kraštų, patepkite kiaušinio plakiniu ir kepkite 180 °C orkaitėje maždaug 50 min.