fbpx

Kiaušinių trynius išplakite iki purumo su cukrumi, baltymus – iki standžių putų su druska.

Varškę išmaišykite su maskarpone, tada įpilkite piene išmaišytą pudingą, kepimo miltelius, vanilinį cukrų ir viską suplakite. Po to įmaišykite trynius, galiausiai – baltymus. Kepkite 160-180 °C orkaitėje maždaug 1 val. ir 15 min. Jei kepinio paviršius ruduoja per greitai, jį galima pridengti folija.

Pusę braškių sudėkite ant kepinio, o likusią pusę uogų sutrinkite su milteliniu cukrumi ir jomis pagardinkite apkepą.

 

Varškės ir rikotos apkepas su uogomis

6 porcijos

Reikės:

3 kiaušinių

5 šaukštų cukraus

0,5 šaukštelio druskos

360 g pakelių varškės (Pieno Namai, Ilzenbergo dvaro ūkis)

500 g rikotos

2 pakelių pudingo (grietinėlės arba vanilės skonio)

0,5 stiklinės pieno

1 šaukštelio kepimo miltelių

1 šaukštelio vanilinio cukraus

0,5 kg braškių (nuplautų)

2-3 šaukštų miltelinio cukraus

 

Kiaušinių trynius išplakite iki purumo su cukrumi, baltymus – iki standžių putų su druska.

Varškę išmaišykite su maskarpone, tada įpilkite piene išmaišytą pudingą, kepimo miltelius, vanilinį cukrų ir viską suplakite. Po to įmaišykite trynius, galiausiai – baltymus. Kepkite 160-180 °C orkaitėje maždaug 1 val. ir 15 min. Jei kepinio paviršius ruduoja per greitai, jį galima pridengti folija.

Pusę braškių sudėkite ant kepinio, o likusią pusę uogų sutrinkite su milteliniu cukrumi ir jomis pagardinkite apkepą.