Kiaušinių trynius išplakite iki purumo su cukrumi, baltymus – iki standžių putų su druska.
Varškę išmaišykite su maskarpone, tada įpilkite piene išmaišytą pudingą, kepimo miltelius, vanilinį cukrų ir viską suplakite. Po to įmaišykite trynius, galiausiai – baltymus. Kepkite 160-180 °C orkaitėje maždaug 1 val. ir 15 min. Jei kepinio paviršius ruduoja per greitai, jį galima pridengti folija.
Pusę braškių sudėkite ant kepinio, o likusią pusę uogų sutrinkite su milteliniu cukrumi ir jomis pagardinkite apkepą.
6 porcijos
Reikės:
3 kiaušinių
5 šaukštų cukraus
0,5 šaukštelio druskos
360 g pakelių varškės (Pieno Namai, Ilzenbergo dvaro ūkis)
500 g rikotos
2 pakelių pudingo (grietinėlės arba vanilės skonio)
0,5 stiklinės pieno
1 šaukštelio kepimo miltelių
1 šaukštelio vanilinio cukraus
0,5 kg braškių (nuplautų)
2-3 šaukštų miltelinio cukraus
Kiaušinių trynius išplakite iki purumo su cukrumi, baltymus – iki standžių putų su druska.
Varškę išmaišykite su maskarpone, tada įpilkite piene išmaišytą pudingą, kepimo miltelius, vanilinį cukrų ir viską suplakite. Po to įmaišykite trynius, galiausiai – baltymus. Kepkite 160-180 °C orkaitėje maždaug 1 val. ir 15 min. Jei kepinio paviršius ruduoja per greitai, jį galima pridengti folija.
Pusę braškių sudėkite ant kepinio, o likusią pusę uogų sutrinkite su milteliniu cukrumi ir jomis pagardinkite apkepą.