Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir 5 min. ant nesmarkios ugnies pamaišydami kepkite susmulkintą svogūną. Tada įmaišykite sutrintą česnaką, imbierą, druską. Nukelkite keptuvę nuo ugnies, supilkite vyną ir suberkite karštu vandeniu nuplikytas razinas.
Grąžinkite keptuvę virš ugnies ir 1 min. kaitinkite. Kai užvirs, suberkite cinamoną, cukrų. Šiam ištirpus, sudėkite pusę rabarbarų. Pamaišydami kaitinkite ant nesmarkios ugnies. Kai šie suminkštės, sudėkite likusius ir dar kaitinkite, kol rabarbarų gabaliukai bus minkšti, maždaug 3-4 min.
Ragaukite su duona, mėgstamu sūriu.
400 ml
Reikės:
2 šaukštų alyvuogių aliejaus
1 svogūno (nulupto)
3 česnako skiltelių (nuluptų)
1 šaukšto sutarkuotos nuluptos imbiero šaknies
1 šaukštelio cinamono
1/2 šaukštelio druskos
120 ml sauso baltojo vyno (Wine&Smile, Mažoji Italija)
120 g razinų be kauliukų
130 g rudojo cukraus
0,5 kg rabarbarų nuplautų
Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir 5 min. ant nesmarkios ugnies pamaišydami kepkite susmulkintą svogūną. Tada įmaišykite sutrintą česnaką, imbierą, druską. Nukelkite keptuvę nuo ugnies, supilkite vyną ir suberkite karštu vandeniu nuplikytas razinas.
Grąžinkite keptuvę virš ugnies ir 1 min. kaitinkite. Kai užvirs, suberkite cinamoną, cukrų. Šiam ištirpus, sudėkite pusę rabarbarų. Pamaišydami kaitinkite ant nesmarkios ugnies. Kai šie suminkštės, sudėkite likusius ir dar kaitinkite, kol rabarbarų gabaliukai bus minkšti, maždaug 3-4 min.
Ragaukite su duona, mėgstamu sūriu.