fbpx

Į dubenį įpilkite šiltą vandenį, įberkite mieles ir vieną šaukštą cukraus. Maišykite, kol cukrus ištirps.

Prikaistuvyje ant silpnos ugnies pašildykite pieną, sudėkite į jį sviestą maišykite, kol sviestas ištirps.

Kiaušinius išplakite su likusiu cukrumi bei druska ir sumaišykite su atvėsusiu pieno ir sviesto mišiniu.

Šį mišinį supilkite į dubenį su mielėmis. Viską išmaišykite ir suberkite miltus. Tešlą gerai išmaišykite ir minkykite 5–6 min. Palikite tešlą kilti 2–3 val. kambario temperatūroje – ji padvigubės. Po to delnais suformuokite 8 vienodo dydžio kamuoliukus, sudėkite į skardą ant kepimo popieriaus ir palikite kilti dar apie 1–2 val.

Trynį išplakite su 1 šaukštu vandens. Šiuo mišiniu aptepkite bandeles ir kepkite 200 °C orkaitėje 20–25 min.

Žalumynus sukapokite, nuluptas česnako skilteles sutrinkite ir dubenėlyje sumaišykite su aliejumi bei druska. Juo aptepkite iš orkaitės ištrauktas pampushkas ir iškart ragaukite.

Ukrainietiškos pampushkos

Mielinės bandelės pampushka tradiciškai valgomos su barščiais. Tačiau jos labai gardžios ir pačios sau vienos su česnakų ir žalumynų pagardu. Siūlome iškart daugiau jo pasigaminti.

 

8 vnt.

Bandelėms reikės:

125 ml vandens

2 šaukštų cukraus

7 g sausų mielių

125 ml pieno

100 g sviesto

2 šaukštelių druskos

2 kiaušinių

450 g kvietinių miltų

50 g ruginių miltų

1 kiaušinio trynio

 

Pagardui reikės:

5–6 šaukštų aliejaus (saulėgrąžų, alyvuogių)

pluošto nuplautų petražolių arba krapų

3–4 skiltelių česnako

žiupsnelio druskos

 

PRODUKTŲ IEŠKOKITE:  Skonio Ritmu,  Mažoji ItalijaGraikiškos gėrybėsTikras aliejus ir Graikas, KadaginėRolando daržovės, Vaišė, Eko market, Pieno namai, Ilzenbergo dvaras ir ūkis, Naminukas LT., Tėviškės skonis. 

 

Į dubenį įpilkite šiltą vandenį, įberkite mieles ir vieną šaukštą cukraus. Maišykite, kol cukrus ištirps.

Prikaistuvyje ant silpnos ugnies pašildykite pieną, sudėkite į jį sviestą maišykite, kol sviestas ištirps.

Kiaušinius išplakite su likusiu cukrumi bei druska ir sumaišykite su atvėsusiu pieno ir sviesto mišiniu.

Šį mišinį supilkite į dubenį su mielėmis. Viską išmaišykite ir suberkite miltus. Tešlą gerai išmaišykite ir minkykite 5–6 min. Palikite tešlą kilti 2–3 val. kambario temperatūroje – ji padvigubės. Po to delnais suformuokite 8 vienodo dydžio kamuoliukus, sudėkite į skardą ant kepimo popieriaus ir palikite kilti dar apie 1–2 val.

Trynį išplakite su 1 šaukštu vandens. Šiuo mišiniu aptepkite bandeles ir kepkite 200 °C orkaitėje 20–25 min.

Žalumynus sukapokite, nuluptas česnako skilteles sutrinkite ir dubenėlyje sumaišykite su aliejumi bei druska. Juo aptepkite iš orkaitės ištrauktas pampushkas ir iškart ragaukite.