Sultinį puode užvirkite ir jį sudėkite susmulkintas bulves bei porus. Virkite ant nesmarkios ugnies maždaug 12-14 min.
Tada suberkite žirnelius ir virkite dar 3 min. Kelis šaukštus žirnelių išgriebkite ir atidėkite sriubai dekoruoti, o visą kitą turinį bei mėtų lapelius, kalendras ir jogurtą puode sutrinkite iki vientisos masės. Pagardinkite sriubą druska, pipirais, išmaišykite ir išdalinkite į lėkštes. Dekoruokite sriubą atidėtais žirneliais, žalumynais. Sriuba skani tiek šilta, tiek šalta.
4 porcijos
Reikės:
1 l mėsos arba daržovių sultinio
350-400 g naujo derliaus bulvių (nuskustų, nuplautų)
3 porų baltosios dalies
400 g žirnelių (tinka ir šaldyti)
200 ml natūralaus jogurto
2 šaukštų alyvuogių aliejaus
saujelės mėtų lapelių, trupučio kalendrų
druskos, maltų juodųjų pipirų pagal skonį
Visus produktus galite rasti: Vaišė krautuvėlė, Tėviškės skonis, Anykščių krašto daržovės, Rolando daržovės, Graikiškos gėrybės, Pieno namai, Ilzenbergo dvaras ir ūkis, Tikras aliejus ir graikas, EkoMarket.
Sultinį puode užvirkite ir jį sudėkite susmulkintas bulves bei porus. Virkite ant nesmarkios ugnies maždaug 12-14 min.
Tada suberkite žirnelius ir virkite dar 3 min. Kelis šaukštus žirnelių išgriebkite ir atidėkite sriubai dekoruoti, o visą kitą turinį bei mėtų lapelius, kalendras ir jogurtą puode sutrinkite iki vientisos masės. Pagardinkite sriubą druska, pipirais, išmaišykite ir išdalinkite į lėkštes. Dekoruokite sriubą atidėtais žirneliais, žalumynais. Sriuba skani tiek šilta, tiek šalta.