Torto pagrindui riešutus ir sausainius sugrūskite iki smulkių trupinių konsistencijos ir dubenyje sumaišykite su ištirpintu sviestu. Šią masę sukrėskite į 23 cm skersmens formą. Šaukštu trupinius paskleiskite ir prispauskite prie formos dugno ir sienelių. Tada padėkite į šaldytuvą.
Įdarui į stiklinę įpilkite 150 ml karšto vandens ir maišydami jame ištirpinkite želatiną.
Dideliame dubenyje išplakite grietinėlę, cukrų ir vanilės ekstraktą, kol grietinėlė taps puri. Tada supilkite jogurtą bei ištirpintą želatiną ir viską išplakite. Pusę šios masės sudėkite ant trupinių sluoksnio formoje. Tada užberkite šilauoges. Ant šių sudėkite likusią grietinėlės ir jogurto masę. Paviršių išlyginkite ir padėkite formą į šaldytuvą.
Dekorui želatiną dubenėlyje užpilkite 150 ml karšto vandens ir maišykite, kol grūdeliai ištirps. Tada supilkite svarainių sirupą, išmaišykite. Kai skystis atvės, užpilkite ant sustingusio grietinėlės bei jogurto sluoksnio. Sudėkite ant viršaus uogas bei svarainius ir grąžinkite formą į šaldytuvą. Po 1-2 val. tortą ragaukite.
„Benedikto turgus“ dalijasi gimtadienio torto receptu ir idėjomis, kuo jį dar būtų galima dekoruoti. Paklausinėjome turgaus pardavėjų, kokiais jų siūlomais produktais tortą dekoruotų jie.
Štai keletas idėjų iš turgaus siūlomo asortimento: granatų sėklos, meduje konservuotos alyvuogės, avietės, džiovintų kriaušių gabaliukai.
Pagrindui reikės:
100 g graikinių riešutų
300 g trapių sausainių
100 g sviesto
Įdarui reikės:
30 g želatinos
500 ml grietinėlės (36 proc.)
170 g cukraus
1 šaukštelio vanilės ekstrakto
500 ml natūralaus jogurto
150 g šilauogių
Dekorui reikės:
1,5 šaukštelio želatinos
4-5 šaukštų svarainių sirupo
100 g uogų (šilauogių, spanguolių)
2-3 šaukštų svarainių skiltelių iš sirupo
PRODUKTŲ IEŠKOKITE: Rolando daržovės, Vaišė, Eko market, Ilzenbergo dvaras ir ūkis, Naminukas LT., Tėviškės skonis, Pieno namai, Riešutų sodas
Torto pagrindui riešutus ir sausainius sugrūskite iki smulkių trupinių konsistencijos ir dubenyje sumaišykite su ištirpintu sviestu. Šią masę sukrėskite į 23 cm skersmens formą. Šaukštu trupinius paskleiskite ir prispauskite prie formos dugno ir sienelių. Tada padėkite į šaldytuvą.
Įdarui į stiklinę įpilkite 150 ml karšto vandens ir maišydami jame ištirpinkite želatiną.
Dideliame dubenyje išplakite grietinėlę, cukrų ir vanilės ekstraktą, kol grietinėlė taps puri. Tada supilkite jogurtą bei ištirpintą želatiną ir viską išplakite. Pusę šios masės sudėkite ant trupinių sluoksnio formoje. Tada užberkite šilauoges. Ant šių sudėkite likusią grietinėlės ir jogurto masę. Paviršių išlyginkite ir padėkite formą į šaldytuvą.
Dekorui želatiną dubenėlyje užpilkite 150 ml karšto vandens ir maišykite, kol grūdeliai ištirps. Tada supilkite svarainių sirupą, išmaišykite. Kai skystis atvės, užpilkite ant sustingusio grietinėlės bei jogurto sluoksnio. Sudėkite ant viršaus uogas bei svarainius ir grąžinkite formą į šaldytuvą. Po 1-2 val. tortą ragaukite.