Kriaušes nuplaukite, nulupkite žievelę, pašalinite sėklalizdžius.
Į puodą supilkite vyną, įdėkite cinamono lazdelę, žvaigždanyžį bei cukrų ir užvirinkite ant vidutinės kaitros. Tada sudėkite kriaušes. Kai užvirs, virkite 10 min. Tada nukelkite nuo ugnies ir palikite atvėsti.
Tešlą atitirpinkite, pakočiokite ir supjaustykite 1,5-2 cm pločio juostelėmis.
Kiekvieną kriaušę apvyniokite tešlos juostelėmis, aptepkite jas kiaušinio plakiniu ir apiberkite ruduoju cukrumi. Sudėkite kriaušes į kepimo skardą ir kepkite 200 °C orkaitėje maždaug 15 min. Iškeptas kriaušes galima pabarstyti milteliniu cukrumi.
3-4 porcijos
Reikės:
9 kriaušių
0,5 l raudonojo vyno arba raudonų sulčių
2 cinamono lazdelių
1-2 žvaigždanyžių
0,5 šaukštelio malto kardamono
3 šaukštų cukraus
0,5 kg šaldytos sluoksniuotos tešlos
1 kiaušinio
1 šaukšto rudojo cukraus
PRODUKTŲ IEŠKOKITE: Mažoji Italija, Rolando daržovės, Vaišė, Eko market, Ilzenbergo dvaras ir ūkis, Naminukas LT., Kadaginė, Naminukas LT, Skonio Ritmu.
Kriaušes nuplaukite, nulupkite žievelę, pašalinite sėklalizdžius.
Į puodą supilkite vyną, įdėkite cinamono lazdelę, žvaigždanyžį bei cukrų ir užvirinkite ant vidutinės kaitros. Tada sudėkite kriaušes. Kai užvirs, virkite 10 min. Tada nukelkite nuo ugnies ir palikite atvėsti.
Tešlą atitirpinkite, pakočiokite ir supjaustykite 1,5-2 cm pločio juostelėmis.
Kiekvieną kriaušę apvyniokite tešlos juostelėmis, aptepkite jas kiaušinio plakiniu ir apiberkite ruduoju cukrumi. Sudėkite kriaušes į kepimo skardą ir kepkite 200 °C orkaitėje maždaug 15 min. Iškeptas kriaušes galima pabarstyti milteliniu cukrumi.