(5 porcijos)
Reikės:
2 burokėlių
1 šaukšto vyno acto
5 kiaušinių
4-5 šaukštų natūralaus jogurto
2 šaukštų skrudintų saulėgrąžų
druskos, pipirų pagal skonį
saujelės žalumynų daigų (ridikėlių, pipirnės)
Burokėlius išvirkite, atvėsinkite, nulupkite ir sutarkuokite į didelį dubenį. Užberkite ant jų druskos, užpilkite vyno actą ir išmaišykite.
Kiaušinius išvirkite, atvėsinkite, nulupkite ir sudėkite į burokėlius dubenyje. Dubenį padėkite šaltai 12 val.
Saulėgrąžas susmulkinkite peiliu.
Tada kiaušinius išimkite iš burokėlių, perpjaukite pusiau, pagardinkite šaukšteliu jogurto, druska, trupučiu saulėgrąžų, pipirų, žalumynų.
Kepsniui reikės:
700 g sausai brandintos angus jautienos nugarinės su kaulu
2 šaukštų aliejaus
0,5 šaukštelio druskos
žiupsnio grūstų juodųjų pipirų
Salotoms reikės:
3–4 saujų žalumynų salotoms
10 ridikėlių
4 šaukštų alyvuogių aliejaus
1 šaukšto grūdėtų garstyčių
2 šaukštų skysto medaus (tinka ir agavų arba svarainių sirupas)
druskos, pipirų
Mėsą nuplaukite, nusausinkite ir palikite 30 min. kambario temperatūroje.
Tada gerai įkaitinkite ketaus keptuvę (ant viryklės arba virš žarijų), įpilkite aliejų ir įdėkite mėsą (neišsigąskite – bus dūmų). Iš visų pusių gabaliuką apkepkite po maždaug 2 min. Po to mėsą su keptuve perkelkite į 200 °C orkaitę ir kepkite maždaug 20 min. (tokio storio kepsnį kaip šis, kad būtų vidutiniškai iškeptas). Kuo mėsa trumpiau kepa, tuo minkštesnė, todėl akylai stebėkite kepimo procesą.
Arba iš keptuvės mėsą perkelkite ant grotelių virš žarijų ir pabaikite kepti ant nesmarkios kaitros maždaug 20 min. Iškeptą mėsą 10 min. padėkite į pašildytą lėkštę ir uždenkite folija, kad mėsos sultys tolygiai pasiskirstytų po visą kepsnį. Supjaustytą kepsnį pagardinkite druska ir pipirais.
Salotoms nuplautus ridikėlius susmulkinkite ir dubenyje sumaišykite su likusiais ingredientais.
Patarimų, kaip gardžiai iškepti jautieną, drąsiai teiraukitės turgaus pardavėjų – jie mielai pasidalins patirtimi.
(5 porcijos)
Reikės:
2 burokėlių
1 šaukšto vyno acto
5 kiaušinių
4-5 šaukštų natūralaus jogurto
2 šaukštų skrudintų saulėgrąžų
druskos, pipirų pagal skonį
saujelės žalumynų daigų (ridikėlių, pipirnės)
Burokėlius išvirkite, atvėsinkite, nulupkite ir sutarkuokite į didelį dubenį. Užberkite ant jų druskos, užpilkite vyno actą ir išmaišykite.
Kiaušinius išvirkite, atvėsinkite, nulupkite ir sudėkite į burokėlius dubenyje. Dubenį padėkite šaltai 12 val.
Saulėgrąžas susmulkinkite peiliu.
Tada kiaušinius išimkite iš burokėlių, perpjaukite pusiau, pagardinkite šaukšteliu jogurto, druska, trupučiu saulėgrąžų, pipirų, žalumynų.