fbpx

Nuplautas paprikas sudėkite ant kepimo skardos ir pašaukite į 200 °C orkaitę. Kepkite maždaug 30-40 min., kol ims skrusti odelė. Paskui ištraukite paprikas iš orkaitės. Atvėsusių paprikų odeles bei sėklas pašalinkite.

Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir jame ant vidutinės kaitros pamaišydami kepkite nuluptus, susmulkintus svogūną bei česnaką, žiedais supjaustytą porą, susmulkintą ir be sėklų aitriąją papriką. Viską pagardinkite druska ir kepkite, kol daržovės suminkštės.

Puode užvirinkite sultinį, sukratykite į jį daržoves iš keptuvės, sudėkite paprikų minkštimą, įberkite cukrų ir ant nesmarkios kaitros troškinkite 5-8 min.

Nukelkite puodą nuo viryklės, įberkite į jį pusę bazilikų, įpilkite alyvuogių aliejų ir viską sutrinkite. Jeigu reikia, įmaišykite dar druskos. Ragaukite su likusiais bazilikais ir duona.

 

Keptų saldžiųjų paprikų sriuba

Reikės:

3-4 porcijos

 

1,5 kg raudonų saldžiųjų paprikų

4-5 šaukštų aliejaus

3 svogūnų

1 poro baltos dalies

4 česnako skiltelių

500 ml daržovių sultinio

1-2 šaukštelių rudojo cukraus

1 mažos aitriosios paprikos

saujelės bazilikų lapų

3 šaukštų alyvuogių aliejaus

druskos

 

Pastarimas – dalį paprikų galima keisti šviežiais arba taip pat orkaitėje keptais pomidorais.

 

PRODUKTŲ IEŠKOKITE: Mažoji ItalijaGraikiškos gėrybėsTikras aliejus ir Graikas, KadaginėRolando daržovės, Vaišė, Eko market

Nuplautas paprikas sudėkite ant kepimo skardos ir pašaukite į 200 °C orkaitę. Kepkite maždaug 30-40 min., kol ims skrusti odelė. Paskui ištraukite paprikas iš orkaitės. Atvėsusių paprikų odeles bei sėklas pašalinkite.

Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir jame ant vidutinės kaitros pamaišydami kepkite nuluptus, susmulkintus svogūną bei česnaką, žiedais supjaustytą porą, susmulkintą ir be sėklų aitriąją papriką. Viską pagardinkite druska ir kepkite, kol daržovės suminkštės.

Puode užvirinkite sultinį, sukratykite į jį daržoves iš keptuvės, sudėkite paprikų minkštimą, įberkite cukrų ir ant nesmarkios kaitros troškinkite 5-8 min.

Nukelkite puodą nuo viryklės, įberkite į jį pusę bazilikų, įpilkite alyvuogių aliejų ir viską sutrinkite. Jeigu reikia, įmaišykite dar druskos. Ragaukite su likusiais bazilikais ir duona.