fbpx

Kambario temperatūros mėsą nuplaukite, nusausinkite ir specialiu įrankiu arba šakute subadykite, kad geriau įsigertų marinatas. Įdėkite mėsą į dubenį ir užpilkite rabarbarų sirupu. Gerai juo įtrinkite mėsą. Dubenį uždenkite ir palikite šaltai 2 val. Aliejų sumaišykite su raudonėliu, sutrintu česnaku, pipirais, kadagių uogomis ir šaukšteliu druskos. Įtrinkite šiuo mišiniu iš rabarbarų sirupo išimtą mėsą ir pašaukite į 220 °C orkaitę 25 min. (Rabarbarų sirupo neišpilkite – reikės.) Bulves nuskuskite, nuplaukite, sudėkite į verdantį pasūdytą vandenį ir 25 min. virkite. Tada nusunkite.

Orkaitėje karštį sumažinkite iki 200 °C, supilkite į skardą likusį rabarbarų sirupą, uždenkite kepimo indą dangčiu arba folija ir kepkite dar 30 min. Kartas nuo karto kepsnį apliekite skysčiu, kuriame jis kepa. Tada prie kepsnio sudėkite bulves. Jas taip pat kartas nuo karto apliekite kepsnio sultimis. Kepkite dar 30 min. Keptuvėje įkaitinkite sviestą, sudėkite išilgai per pusę perpjautus kininius kopūstus, užberkite druskos ir ant smarkios ugnies kepkite, kol kopūstai ims skrusti. Mėsą, bulves ir kininius kopūstus perkelkite į dubenį, uždenkite ir padėkite šiltai.

Padažui į indą, kuriame kepė mėsa, įpilkite nealkoholinį vyną, mentele pagrandykite prikepusias mėsos sultis ir viską supilkite į keptuvę, kur svieste kepė kininiai kopūstai. Keptuvę kaitinkite ant silpnos ugnies, įberkite miltus, įpilkite grietinėlę ir viską išmaišykite iki padažas sutirštės. Dabar jau laikas viską ragauti.

Marinuotas nugarinės kepsnys

Reikės:
800 g kiaulienos nugarinės su kaulu
150-200 ml rabarbarų sirupo
5 šaukštų alyvuogių aliejaus
1 šaukštelio džiovintų raudonėlių
0,5 šaukštelio grūstų juodųjų pipirų
2 šaukštelių grūstų kadagio uogų
2 skiltelių česnako (nuluptų)
2 kininių kopūstų pak choy (nuplautų)
80 g sviesto
4-6 bulvių
druskos pagal skonį

Padažui reikės:
1 šaukšto miltų
100 ml riebios grietinėlės
100 ml baltojo nealkoholinio vyno

 

Produktų ieškokite: Mėsos Broliai, Mažoji Italija, Tikras aliejus ir graikas, GRAIKIŠKOS GĖRYBĖS, VAIŠĖ, Pieno namai, Mažoji Turkija, Ilzenbergo dvaras ir ūkis, Ekomarket, Rolando daržovės, Naminukas LT

 

Kambario temperatūros mėsą nuplaukite, nusausinkite ir specialiu įrankiu arba šakute subadykite, kad geriau įsigertų marinatas. Įdėkite mėsą į dubenį ir užpilkite rabarbarų sirupu. Gerai juo įtrinkite mėsą. Dubenį uždenkite ir palikite šaltai 2 val. Aliejų sumaišykite su raudonėliu, sutrintu česnaku, pipirais, kadagių uogomis ir šaukšteliu druskos. Įtrinkite šiuo mišiniu iš rabarbarų sirupo išimtą mėsą ir pašaukite į 220 °C orkaitę 25 min. (Rabarbarų sirupo neišpilkite – reikės.) Bulves nuskuskite, nuplaukite, sudėkite į verdantį pasūdytą vandenį ir 25 min. virkite. Tada nusunkite.

Orkaitėje karštį sumažinkite iki 200 °C, supilkite į skardą likusį rabarbarų sirupą, uždenkite kepimo indą dangčiu arba folija ir kepkite dar 30 min. Kartas nuo karto kepsnį apliekite skysčiu, kuriame jis kepa. Tada prie kepsnio sudėkite bulves. Jas taip pat kartas nuo karto apliekite kepsnio sultimis. Kepkite dar 30 min. Keptuvėje įkaitinkite sviestą, sudėkite išilgai per pusę perpjautus kininius kopūstus, užberkite druskos ir ant smarkios ugnies kepkite, kol kopūstai ims skrusti. Mėsą, bulves ir kininius kopūstus perkelkite į dubenį, uždenkite ir padėkite šiltai.

Padažui į indą, kuriame kepė mėsa, įpilkite nealkoholinį vyną, mentele pagrandykite prikepusias mėsos sultis ir viską supilkite į keptuvę, kur svieste kepė kininiai kopūstai. Keptuvę kaitinkite ant silpnos ugnies, įberkite miltus, įpilkite grietinėlę ir viską išmaišykite iki padažas sutirštės. Dabar jau laikas viską ragauti.