Mėsą supjaustykite nedideliais gabaliukais, pabarstykite druska, pipirais, pavoliokite miltuose ir pavartydami kepkite keptuvėje su 2 šaukštais įkaitino aliejaus ant smarkios ugnies, iki ims skrusti. Tada perkelkite mėsą į troškintuvą.
Į keptuvę su likusiais riebalais sumeskite 2 supjaustytus svogūnus, 2 stambiai supjaustytas morkas ir uždengtoje keptuvėje troškinkite maždaug 10 min. ant nesmarkios ugnies. Tada įmaišykite česnaką ir kepkite dar maždaug minutę.
Supilkite vyną, o kai keptuvėje viskas ims burbuliuoti, supilkite viską į troškintuvą ant mėsos, taip pat ir sultinį, užberkite čiobrelius. Uždenkite dangtį ir troškinkite ant nesmarkios ugnies maždaug 2-2,5 val., kol mėsa bus minkšta. Stebėkite, kad troškinyje netrūktų skysčio.
Likusias morkas, svogūnus bei moliūgą supjaustykite kubeliais, sumeskite į dubenį, supilkite likusį aliejų, pagardinkite rozmarinais, druska, pipirais ir gerai išmaišę palikite marinuotis 1-2 val. Tada pašaukite daržoves į 180 °C orkaitę ir kepkite maždaug 40 min. Pabaigoje sumaišykite su mėsa iš troškintuvo arba patiekite atskirai.
4 porcijos
Reikės:
700 g jautienos
700 ml daržovių sultinio
500 g moliūgo be žievės ir sėklų
400 g morkų (nuskustų, nuplautų)
5 svogūnų (nuluptų)
4 česnako skiltelių (nuluptų, sutrintų)
1 stiklinės raudonojo vyno
2 šaukštų miltų
1 šaukštelio džiovintų raudonėlių
saujelės čiobrelių lapelių
saujelės šviežių rozmarinų lapelių
druskos, šviežiai maltų pipirų pagal skonį
4 šaukštų aliejaus (kepti)
Produktus rasite krautuvėlėse: Oxmeat, Mėsos broliai, Skonio ritmu, Naminukas LT, Vaišė, Tėviškės skonis, Rolando daržovės, EkoMarket, Mažoji Italija, Wine & Smile, Graikiškos gėrybės, Mažoji Italija, Tikras aliejus ir graikas, Mažoji Turkija.
Mėsą supjaustykite nedideliais gabaliukais, pabarstykite druska, pipirais, pavoliokite miltuose ir pavartydami kepkite keptuvėje su 2 šaukštais įkaitino aliejaus ant smarkios ugnies, iki ims skrusti. Tada perkelkite mėsą į troškintuvą.
Į keptuvę su likusiais riebalais sumeskite 2 supjaustytus svogūnus, 2 stambiai supjaustytas morkas ir uždengtoje keptuvėje troškinkite maždaug 10 min. ant nesmarkios ugnies. Tada įmaišykite česnaką ir kepkite dar maždaug minutę.
Supilkite vyną, o kai keptuvėje viskas ims burbuliuoti, supilkite viską į troškintuvą ant mėsos, taip pat ir sultinį, užberkite čiobrelius. Uždenkite dangtį ir troškinkite ant nesmarkios ugnies maždaug 2-2,5 val., kol mėsa bus minkšta. Stebėkite, kad troškinyje netrūktų skysčio.
Likusias morkas, svogūnus bei moliūgą supjaustykite kubeliais, sumeskite į dubenį, supilkite likusį aliejų, pagardinkite rozmarinais, druska, pipirais ir gerai išmaišę palikite marinuotis 1-2 val. Tada pašaukite daržoves į 180 °C orkaitę ir kepkite maždaug 40 min. Pabaigoje sumaišykite su mėsa iš troškintuvo arba patiekite atskirai.