fbpx

Perlines kruopas išvirkite pasūdytame vandenyje. Nusunktas kruopas suberkite į dubenį. Taip pat suberkite nusunktus kukurūzus. Petražoles ir laiškinius česnakus susmulkinkite ir užberkite ant kruopų su kukurūzais.

Alyvuogių aliejųs suplakite su medumi, citrinų sultimis, trupučiu druskos bei pipirų ir užpilkite ant salotų. Viską gerai išmaišykite ir ragaukite.

Perlinių kruopų ir kukurūzų salotos

4 porcijos

Reikės:

150 g perlinių kruopų

200 g konservuotų kukurūzų

saujos petražolių

pluoštelio laiškinių česnakų

druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų pagal skonį

5 šaukštų alyvuogių aliejaus

1-2 šaukštų medaus arba klevų sirupo

1 žaliosios citrinos sulčių

 

Produktus rasite: Vaišė, Ekomarket, Mažoji Turkija, Rolando daržovės, Mažoji Italija, Graikiškos gėrybės, Tikras aliejus ir graikas, Kadaginė.

Perlines kruopas išvirkite pasūdytame vandenyje. Nusunktas kruopas suberkite į dubenį. Taip pat suberkite nusunktus kukurūzus. Petražoles ir laiškinius česnakus susmulkinkite ir užberkite ant kruopų su kukurūzais.

Alyvuogių aliejųs suplakite su medumi, citrinų sultimis, trupučiu druskos bei pipirų ir užpilkite ant salotų. Viską gerai išmaišykite ir ragaukite.