Puode užkaiskite 2 l vandens. Supjaustykite šoninę ir sudėkite į vandenį puode. Taip pat sudėkite bulves (jei didelės – pasmulkinkite), įmeskite pipirus. Morkas supjaustykite mažais kubeliais ir suberkite į puodą. Svogūną smulkiai supjaustykite ir pamaišydami kepkite įkaitintame aliejuje ant vidutinės kaitros, kol ims karamelizuotis. Kepdami svogūnus užberkite druskos. Po to sudėkite juos į puodą prie kitų produktų.
Virkite 30 min. Tada sudėkite susmulkintus lapinių burokėlių kotus ir vandeniu perlietus žalumynus. Virkite dar apie 7-9 min. Sriubą galima pagardinti grietine ar grietinėle.
4 porcijos
Reikės:
500 g šaltai rūkytos šoninės
7-8 nedidelių bulvių (nuskustų, nuplautų)
2-3 morkų (nuskustų, nuplautų)
1 svogūno (nulupto)
2 šaukštų aliejaus (kepti)
6-7 lapinių burokėlių kotų (nuplautų)
pluoštelio petražolių, salierų lapų, čiobrelių
5-7 žirnelių juodųjų pipirų
žiupsnio druskos
Visus produktus rasite: Rolando daržovės, EkoMarket, VAIŠĖ, Pieno namai, Tikras aliejus ir graikas, Kadaginė, GRAIKIŠKOS GĖRYBĖS, Tėviškės skonis, Naminukas LT, Anykščių krašto daržovės krautuvėlėse.
Puode užkaiskite 2 l vandens. Supjaustykite šoninę ir sudėkite į vandenį puode. Taip pat sudėkite bulves (jei didelės – pasmulkinkite), įmeskite pipirus. Morkas supjaustykite mažais kubeliais ir suberkite į puodą. Svogūną smulkiai supjaustykite ir pamaišydami kepkite įkaitintame aliejuje ant vidutinės kaitros, kol ims karamelizuotis. Kepdami svogūnus užberkite druskos. Po to sudėkite juos į puodą prie kitų produktų.
Virkite 30 min. Tada sudėkite susmulkintus lapinių burokėlių kotus ir vandeniu perlietus žalumynus. Virkite dar apie 7-9 min. Sriubą galima pagardinti grietine ar grietinėle.