Nuplautą kulninę puode užpilkite 3 litrais vandens.
Morkas nuskuskite ir nuplaukite. Dvi morkas, nuplautus ir pasmulkintus salierų kotus, petražoles, po pusę abiejų pipirų sudėkite prie mėsos. Puodą uždenkite, kai užvirs, sumažinę karštį iki nesmarkaus virkite 2-2,5 val. Tada mėsą išgriebkite, sultinį nukoškite ir grąžinkite į puodą. Mėsą taip pat grąžinkite į sultinį, suberkite šaltu vandeniu perlietus išmirkytus žirnius, sudėkite likusias morkas, laurų lapelius, likusius pipirus, įberkite druskos ir viską virkite ant nesmarkios ugnies maždaug 30 min.
Svogūnus smulkiai supjaustykite ir pamaišydami kepkite įkaitintame svieste ant nesmarkios ugnies. Kai ims karamelizuotis, perkelkite juos į sriubą, pavirkite dar 5 min. ir ragaukite. Gardu į sriubą lėkštėje įpilti 1-2 šauktus grietinėlės.
4-6 porcijos
Reikės:
3-4 veršienos ar jautienos kulninės gabaliukų
4 naujo derliaus morkų
2-3 salierų kotų
4-5 petražolių šakelių
120 g išmirkytų neskaldytų žirnių
2 svogūnų
2 šaukštų sviesto
2-3 laurų lapelių
10 juodųjų pipirų žirnelių
3-5 kvapiųjų pipirų žirnelių
druskos pagal skonį
Produktų ieškokite krautuvėlėse: Mėsos broliai, Rolando daržovės, Vaišė, Eko market, Pieno namai, Ilzenbergo dvaras ir ūkis, Naminukas LT.
Nuplautą kulninę puode užpilkite 3 litrais vandens.
Morkas nuskuskite ir nuplaukite. Dvi morkas, nuplautus ir pasmulkintus salierų kotus, petražoles, po pusę abiejų pipirų sudėkite prie mėsos. Puodą uždenkite, kai užvirs, sumažinę karštį iki nesmarkaus virkite 2-2,5 val. Tada mėsą išgriebkite, sultinį nukoškite ir grąžinkite į puodą. Mėsą taip pat grąžinkite į sultinį, suberkite šaltu vandeniu perlietus išmirkytus žirnius, sudėkite likusias morkas, laurų lapelius, likusius pipirus, įberkite druskos ir viską virkite ant nesmarkios ugnies maždaug 30 min.
Svogūnus smulkiai supjaustykite ir pamaišydami kepkite įkaitintame svieste ant nesmarkios ugnies. Kai ims karamelizuotis, perkelkite juos į sriubą, pavirkite dar 5 min. ir ragaukite. Gardu į sriubą lėkštėje įpilti 1-2 šauktus grietinėlės.