fbpx

Bulves nuskuskite, nuplaukite ir išvirkite pasūdytame vandenyje. Tada nusunkite ir pagarinkite virš ugnies, kad būtų sausos. Bulves sumalkite. Įmaišykite į jas kiaušinius ir krakmolą. Jei bulvių masė per skysta, įdėkite į ją 2–3 šaukštus miltų.

Įkaitinkite keptuvėje du šaukštus aliejaus ir ant vidutinės kaitros pamaišydami kepkite nuluptą ir smulkiai supjaustytą svogūną, kol šis ims karamelizuotis. Tada sudėkite sviestą. Iškeptus svogūnus sumaišykite su maltą mėsa. Pagardinkite ją druska, pipirais. 

Šaltame vandenyje pamirkytais delnais iš bulvių masės suformuokite delno dydžio paplotėlį. Laikydami jį delne, kita ranka įdėkite į jo vidurį šaukštą mėsos įdaro. Šaukštu mėsą įspauskite į paplotėlį. Paplotėlio kraštus užlenkite ant įdaro ir užsandarinkite jį. Suformuokite pailgą blyną, atsargiai pavoliokite jį džiūvėsėliuose. 

Blynus kepkite vidutiniškai įkaitintame aliejuje, gardžiau – svieste. Kiekvieną blyno pusę kepkite – po maždaug 4 min. Kai viena pusė apkeps ir sutvirtės, atsargiai dviem mentelėmis blynus apverskite.

Keptuvėje ant nesmarkios ugnies ištirpinkite sviestą, įmaišykite grietinę, peletrūnus, žiupsnelį druskos. Padažą pakaitinkite, tik neužvirinkite, nes taps nevientisas – sviestas atsiskirs nuo grietinės.

 

Žemaičių blynai

12-14 vnt.

Tešlai reikės:

2 kg krakmolingų bulvių 

2 kiaušinių

4 šaukštų bulvių krakmolo

aliejaus (kepti)

1 svogūno

50 g sviesto

400 g virtos maltos kiaulienos 

druskos pagal skonį

maltų juodųjų pipirų pagal skonį

7-8 šaukštų maltų džiūvėsėlių 

 

Padažui reikės:

100 g sviesto 

200 ml grietinės

2 šaukštelių džiovintų peletrūnų

druskos pagal skonį 

 

PRODUKTŲ IEŠKOKITE: Mėsos Broliai, Skonio Ritmu,  Mažoji ItalijaGraikiškos gėrybėsTikras aliejus ir Graikas, KadaginėRolando daržovės, Vaišė, Eko market, Pieno namai, Ilzenbergo dvaras ir ūkis, Naminukas LT.

Bulves nuskuskite, nuplaukite ir išvirkite pasūdytame vandenyje. Tada nusunkite ir pagarinkite virš ugnies, kad būtų sausos. Bulves sumalkite. Įmaišykite į jas kiaušinius ir krakmolą. Jei bulvių masė per skysta, įdėkite į ją 2–3 šaukštus miltų.

Įkaitinkite keptuvėje du šaukštus aliejaus ir ant vidutinės kaitros pamaišydami kepkite nuluptą ir smulkiai supjaustytą svogūną, kol šis ims karamelizuotis. Tada sudėkite sviestą. Iškeptus svogūnus sumaišykite su maltą mėsa. Pagardinkite ją druska, pipirais. 

Šaltame vandenyje pamirkytais delnais iš bulvių masės suformuokite delno dydžio paplotėlį. Laikydami jį delne, kita ranka įdėkite į jo vidurį šaukštą mėsos įdaro. Šaukštu mėsą įspauskite į paplotėlį. Paplotėlio kraštus užlenkite ant įdaro ir užsandarinkite jį. Suformuokite pailgą blyną, atsargiai pavoliokite jį džiūvėsėliuose. 

Blynus kepkite vidutiniškai įkaitintame aliejuje, gardžiau – svieste. Kiekvieną blyno pusę kepkite – po maždaug 4 min. Kai viena pusė apkeps ir sutvirtės, atsargiai dviem mentelėmis blynus apverskite.

Keptuvėje ant nesmarkios ugnies ištirpinkite sviestą, įmaišykite grietinę, peletrūnus, žiupsnelį druskos. Padažą pakaitinkite, tik neužvirinkite, nes taps nevientisas – sviestas atsiskirs nuo grietinės.