Bulves nuskuskite, nuplaukite ir išvirkite pasūdytame vandenyje. Tada nusunkite ir pagarinkite virš ugnies, kad būtų sausos. Bulves sumalkite. Įmaišykite į jas kiaušinius ir krakmolą. Jei bulvių masė per skysta, įdėkite į ją 2–3 šaukštus miltų.
Įkaitinkite keptuvėje du šaukštus aliejaus ir ant vidutinės kaitros pamaišydami kepkite nuluptą ir smulkiai supjaustytą svogūną, kol šis ims karamelizuotis. Tada sudėkite sviestą. Iškeptus svogūnus sumaišykite su maltą mėsa. Pagardinkite ją druska, pipirais.
Šaltame vandenyje pamirkytais delnais iš bulvių masės suformuokite delno dydžio paplotėlį. Laikydami jį delne, kita ranka įdėkite į jo vidurį šaukštą mėsos įdaro. Šaukštu mėsą įspauskite į paplotėlį. Paplotėlio kraštus užlenkite ant įdaro ir užsandarinkite jį. Suformuokite pailgą blyną, atsargiai pavoliokite jį džiūvėsėliuose.
Blynus kepkite vidutiniškai įkaitintame aliejuje, gardžiau – svieste. Kiekvieną blyno pusę kepkite – po maždaug 4 min. Kai viena pusė apkeps ir sutvirtės, atsargiai dviem mentelėmis blynus apverskite.
Keptuvėje ant nesmarkios ugnies ištirpinkite sviestą, įmaišykite grietinę, peletrūnus, žiupsnelį druskos. Padažą pakaitinkite, tik neužvirinkite, nes taps nevientisas – sviestas atsiskirs nuo grietinės.
12-14 vnt.
Tešlai reikės:
2 kg krakmolingų bulvių
2 kiaušinių
4 šaukštų bulvių krakmolo
aliejaus (kepti)
1 svogūno
50 g sviesto
400 g virtos maltos kiaulienos
druskos pagal skonį
maltų juodųjų pipirų pagal skonį
7-8 šaukštų maltų džiūvėsėlių
Padažui reikės:
100 g sviesto
200 ml grietinės
2 šaukštelių džiovintų peletrūnų
druskos pagal skonį
Bulves nuskuskite, nuplaukite ir išvirkite pasūdytame vandenyje. Tada nusunkite ir pagarinkite virš ugnies, kad būtų sausos. Bulves sumalkite. Įmaišykite į jas kiaušinius ir krakmolą. Jei bulvių masė per skysta, įdėkite į ją 2–3 šaukštus miltų.
Įkaitinkite keptuvėje du šaukštus aliejaus ir ant vidutinės kaitros pamaišydami kepkite nuluptą ir smulkiai supjaustytą svogūną, kol šis ims karamelizuotis. Tada sudėkite sviestą. Iškeptus svogūnus sumaišykite su maltą mėsa. Pagardinkite ją druska, pipirais.
Šaltame vandenyje pamirkytais delnais iš bulvių masės suformuokite delno dydžio paplotėlį. Laikydami jį delne, kita ranka įdėkite į jo vidurį šaukštą mėsos įdaro. Šaukštu mėsą įspauskite į paplotėlį. Paplotėlio kraštus užlenkite ant įdaro ir užsandarinkite jį. Suformuokite pailgą blyną, atsargiai pavoliokite jį džiūvėsėliuose.
Blynus kepkite vidutiniškai įkaitintame aliejuje, gardžiau – svieste. Kiekvieną blyno pusę kepkite – po maždaug 4 min. Kai viena pusė apkeps ir sutvirtės, atsargiai dviem mentelėmis blynus apverskite.
Keptuvėje ant nesmarkios ugnies ištirpinkite sviestą, įmaišykite grietinę, peletrūnus, žiupsnelį druskos. Padažą pakaitinkite, tik neužvirinkite, nes taps nevientisas – sviestas atsiskirs nuo grietinės.