fbpx

Pyragaičiai su obuolių ir persikų įdaru

Reikės (34-36 pyragaičiai):

500 g miltų

1 šaukštelio druskos

200 g cukraus

250 g sviesto

200 g grietinės

1 šaukštelio vanilės ekstrakto

3 kiaušinių

3 obuolių

3 persikų

1 šaukštelio malto cinamono

1 šaukšto miltelinio cukraus

Dubenyje sumaišykite miltus, druską, 150 g cukraus, smukiai sukapotą sviestą, grietinę, vanilės ekstraktą ir kiaušinių trynius. Delnais šią masę suminkykite ir 30 min. padėkite į šaldytuvą.

Kiaušinių baltymus su likusiu cukrumi išplakite iki standžių putų.

Obuolius supjaustykite į skiltelėmis, sudėkite į dubenį ir apiberkite cinamonu.

Tešlą padalinkite į tris dalis. Vieną dalį iškočiokite iki 0,5 cm storio, tada ją supjaustykite maždaug 2 cm pločio juostelėmis.

Obuolių arba persikų skiltelę pamerkite į išplaktus baltymus ir apvyniokite tešlos juostele. Tešla apvyniotas obuolių ir persikų skilteles sudėkite ant kepimo popieriaus skardoje ir kepkite 200 °C ir kepkite dar maždaug 25 min. arba kol ims rusvėti.

Apiberkite kepinius milteliniu cukrumi ir ragaukite.