Reikės (34-36 pyragaičiai):
500 g miltų
1 šaukštelio druskos
200 g cukraus
250 g sviesto
200 g grietinės
1 šaukštelio vanilės ekstrakto
3 kiaušinių
3 obuolių
3 persikų
1 šaukštelio malto cinamono
1 šaukšto miltelinio cukraus
Dubenyje sumaišykite miltus, druską, 150 g cukraus, smukiai sukapotą sviestą, grietinę, vanilės ekstraktą ir kiaušinių trynius. Delnais šią masę suminkykite ir 30 min. padėkite į šaldytuvą.
Kiaušinių baltymus su likusiu cukrumi išplakite iki standžių putų.
Obuolius supjaustykite į skiltelėmis, sudėkite į dubenį ir apiberkite cinamonu.
Tešlą padalinkite į tris dalis. Vieną dalį iškočiokite iki 0,5 cm storio, tada ją supjaustykite maždaug 2 cm pločio juostelėmis.
Obuolių arba persikų skiltelę pamerkite į išplaktus baltymus ir apvyniokite tešlos juostele. Tešla apvyniotas obuolių ir persikų skilteles sudėkite ant kepimo popieriaus skardoje ir kepkite 200 °C ir kepkite dar maždaug 25 min. arba kol ims rusvėti.
Apiberkite kepinius milteliniu cukrumi ir ragaukite.