Pomidorus supjaustykite 0,5 cm griežinėliais.
Baklažanus perpjaukite išilgai pusiau. Kiekvieną puselę, padėję minkštimu žemyn, įpjaukite iki kotelio lyg vėduoklę ir sudėkite ant kepimo popieriaus skardoje. Į padarytas įpjovas įdėkite po porą pomidorų griežinėlių.
Dubenėlyje išmaišykite medų, vyno actą, česnakus, aliejų, druską, pipirus. Šiuo mišiniu aptepkite paruoštus kepti baklažanus. Kepkite 200 °C maždaug 50 min. kartas nuo karto patepdami liksiu medaus mišiniu. Iškeptus baklažanus pagardinkite jogurtu, svogūnų laiškais, kaparėliais, citrinos žievele ir paskrudintomis kedrinėmis pinijomis.
3-6 porcijos
Reikės:
3 baklažanų (nuplautų)
6 pomidorų (nuplautų)
5 česnako skiltelių (nuluptų, sutrintų)
120 ml alyvuogių aliejaus
3 šaukštų baltojo vyno acto
3 šaukštų skysto medaus
6 natūralaus jogurto
3 šaukštų kedrinių pinijų
3 šaukštų kaparėlių
1 nutarkuotos citrinos žievelės
6 šaukštų svogūnų laiškų
druskos, grūstų juodųjų pipirų pagal skonį
Produktų ieškokite Vaišė, Tėviškės skonis, Rolando daržovės, EkoMarket, Pieno namai, Ilzenbergo dvaras ir ūkis, Naminukas LT, Graikiškos gėrybės, Mažoji Italija, Tikras aliejus ir graikas, Wine & Smile, Mažoji Turkija krautuvėlėse.
Pomidorus supjaustykite 0,5 cm griežinėliais.
Baklažanus perpjaukite išilgai pusiau. Kiekvieną puselę, padėję minkštimu žemyn, įpjaukite iki kotelio lyg vėduoklę ir sudėkite ant kepimo popieriaus skardoje. Į padarytas įpjovas įdėkite po porą pomidorų griežinėlių.
Dubenėlyje išmaišykite medų, vyno actą, česnakus, aliejų, druską, pipirus. Šiuo mišiniu aptepkite paruoštus kepti baklažanus. Kepkite 200 °C maždaug 50 min. kartas nuo karto patepdami liksiu medaus mišiniu. Iškeptus baklažanus pagardinkite jogurtu, svogūnų laiškais, kaparėliais, citrinos žievele ir paskrudintomis kedrinėmis pinijomis.