Obuolius supjaustykite skiltelėmis, pašalinkite sėklas, stambiai sutarkuokite.
Kiaušinus išplakite su sviestu, cukrumi ir druska, įmaišykite rikotą, kepimo miltelius, vanilinį cukrų, tada suberkite miltus ir dar sykį viską gerai išmaišykite. Galiausiai įmaišykite sutarkuotus obuolius. Tešlą supilkite į kepimo popieriumi išklotą 25 cm skersmens skardą, užberkite ant tešlos viršaus migdolus ir pašaukite į 180 °C orkaitę maždaug 40 min. Jeigu kepinio viršus ruduoja per greitai, jo viršų pridenkite folija.
8 porcijos
Reikės:
2-3 obuolių (nuplautų)
100 g sviesto (kambario temperatūros)
200 g rudojo cukraus
3 didelių kiaušinių
200 g miltų
1 šaukštelio kepimo miltelių
1 šaukštelio vanilinio cukraus
250 g rikotos
2 šaukštų migdolų griežinėlių
žiupsnio druskos
Produktų ieškokite:
Obuolius supjaustykite skiltelėmis, pašalinkite sėklas, stambiai sutarkuokite.
Kiaušinus išplakite su sviestu, cukrumi ir druska, įmaišykite rikotą, kepimo miltelius, vanilinį cukrų, tada suberkite miltus ir dar sykį viską gerai išmaišykite. Galiausiai įmaišykite sutarkuotus obuolius. Tešlą supilkite į kepimo popieriumi išklotą 25 cm skersmens skardą, užberkite ant tešlos viršaus migdolus ir pašaukite į 180 °C orkaitę maždaug 40 min. Jeigu kepinio viršus ruduoja per greitai, jo viršų pridenkite folija.