Tešlai į dubenį sutarkuokite šaltą sviestą, užberkite miltus, miltelinį cukrų, vanilinį cukrų ir druską, įdėkite trynius ir viską suminkykite į kamuolį. Įvyniokite tešlą į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą 1 val.
Tešla išlipdykite kepimo skardutes ir 180 °C orkaitėje kepkite maždaug 15 min. Tada atvėsinkite.
Šokoladą ištirpinkite su grietinėle dubenėlyje virš karšto vandens garų. Spanguoles perliekite šaltu vandeniu.
Į iškeptus krepšelius išpilstykite šokoladą. Drėgnas spanguoles pavoliokite cukruje ir sumeskite ant šokolado – kuo spanguolių daugiau, tuo gardžiau.
Pakuotei panaudokite medžio pluošto krepšelį nuo pirktų produktų. Įklokite į jį šilkinio arba kepinių popieriaus. Šalia tiktų džiovinto šalavijo arba mėtos šakelė – ją bus galima užplikyti arbatai.
7 vnt.
Reikės:
180 g šalto sviesto
360 g viso grūdo kvietinių miltų
2 šaukštų miltelinio cukraus
0,5 šaukštelio druskos
0,5 šaukštelio vanilinio cukraus
2 kiaušinių trynių
Įdarui reikės:
200 g juodojo šokolado
50 ml grietinėlės
200 g spanguolių
1 šaukšto cukraus
Tešlai į dubenį sutarkuokite šaltą sviestą, užberkite miltus, miltelinį cukrų, vanilinį cukrų ir druską, įdėkite trynius ir viską suminkykite į kamuolį. Įvyniokite tešlą į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą 1 val.
Tešla išlipdykite kepimo skardutes ir 180 °C orkaitėje kepkite maždaug 15 min. Tada atvėsinkite.
Šokoladą ištirpinkite su grietinėle dubenėlyje virš karšto vandens garų. Spanguoles perliekite šaltu vandeniu.
Į iškeptus krepšelius išpilstykite šokoladą. Drėgnas spanguoles pavoliokite cukruje ir sumeskite ant šokolado – kuo spanguolių daugiau, tuo gardžiau.
Pakuotei panaudokite medžio pluošto krepšelį nuo pirktų produktų. Įklokite į jį šilkinio arba kepinių popieriaus. Šalia tiktų džiovinto šalavijo arba mėtos šakelė – ją bus galima užplikyti arbatai.