fbpx

Tešlai į dubenį sutarkuokite šaltą sviestą, užberkite miltus, miltelinį cukrų, vanilinį cukrų ir druską, įdėkite trynius ir viską suminkykite į kamuolį. Įvyniokite tešlą į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą 1 val.

Tešla išlipdykite kepimo skardutes ir 180 °C orkaitėje kepkite maždaug 15 min. Tada atvėsinkite.

Šokoladą ištirpinkite su grietinėle dubenėlyje virš karšto vandens garų. Spanguoles perliekite šaltu vandeniu.

Į iškeptus krepšelius išpilstykite šokoladą. Drėgnas spanguoles pavoliokite cukruje ir sumeskite ant šokolado – kuo spanguolių daugiau, tuo gardžiau.

Pakuotei panaudokite medžio pluošto krepšelį nuo pirktų produktų. Įklokite į jį šilkinio arba kepinių popieriaus. Šalia tiktų džiovinto šalavijo arba mėtos šakelė – ją bus galima užplikyti arbatai.

Ketvirtoji valgoma dovana – Krepšeliai su šokoladu ir spanguolėmis

7 vnt.

Reikės:

180 g šalto sviesto

360 g viso grūdo kvietinių miltų

2 šaukštų miltelinio cukraus

0,5 šaukštelio druskos

0,5 šaukštelio vanilinio cukraus

2 kiaušinių trynių

 

Įdarui reikės:

200 g juodojo šokolado

50 ml grietinėlės

200 g spanguolių

1 šaukšto cukraus

 

Tešlai į dubenį sutarkuokite šaltą sviestą, užberkite miltus, miltelinį cukrų, vanilinį cukrų ir druską, įdėkite trynius ir viską suminkykite į kamuolį. Įvyniokite tešlą į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą 1 val.

Tešla išlipdykite kepimo skardutes ir 180 °C orkaitėje kepkite maždaug 15 min. Tada atvėsinkite.

Šokoladą ištirpinkite su grietinėle dubenėlyje virš karšto vandens garų. Spanguoles perliekite šaltu vandeniu.

Į iškeptus krepšelius išpilstykite šokoladą. Drėgnas spanguoles pavoliokite cukruje ir sumeskite ant šokolado – kuo spanguolių daugiau, tuo gardžiau.

Pakuotei panaudokite medžio pluošto krepšelį nuo pirktų produktų. Įklokite į jį šilkinio arba kepinių popieriaus. Šalia tiktų džiovinto šalavijo arba mėtos šakelė – ją bus galima užplikyti arbatai.