Žuvį nuplaukite, nusausinkite, pašlakstykite citrinos sultimis, alyvuogių aliejumi, pabarstykite druska, pipirais ir įvynioję į foliją kepkite 200 °C maždaug 15 min.
Kiaušinius išplakite su trupučiu muskato, druskos ir pipirų, įmaišykite špinatus.
Bulves nuplaukite, sudėkite į verdantį pasūdytą vandenį ir maždaug 15 min. virkite, kol bus minkštos, tik neleiskite joms ištižti. Tada nusunkite, perpjaukite pusiau ir sudėkite į keptuvėje (tinkamoje kepti orkaitėje) įkaitintą aliejų. Kepkite ant smarkios ugnies, kad apskrustų. Tada prie bulvių sudėkite pasmulkintą žuvį ir užpilkite plakinį su špinatais. Pašaukite į 180 °C orkaitę ir kepkite, kol plakinys sutvirtės.
4 porcijos
Reikės:
8 naujo derliaus bulvyčių
400 g šamų arba lašišų filė
6 kiaušinių
2-3 šaukštų pieno
2 saujų špinatų (nuplautų, nusausintų)
2 šaukštų aliejaus (kepti)
1 šaukšto alyvuogių aliejaus
trupučio druskos
trupučio tarkuoto muskato
šviežiai maltų juodųjų pipirų
¼ citrinos arba laimo sulčių
Visus produktus galite rasti: FIŠ Kintai – šviežios žuvies namai, Žuvies Paštas, Gurmano Sapnas, Pieno namai, Ilzenbergo dvaras ir ūkis, Kadaginė, Rolando daržovės, EkoMarket, VAIŠĖ krautuvėlė + sulčių baras, Tėviškės skonis.
Žuvį nuplaukite, nusausinkite, pašlakstykite citrinos sultimis, alyvuogių aliejumi, pabarstykite druska, pipirais ir įvynioję į foliją kepkite 200 °C maždaug 15 min.
Kiaušinius išplakite su trupučiu muskato, druskos ir pipirų, įmaišykite špinatus.
Bulves nuplaukite, sudėkite į verdantį pasūdytą vandenį ir maždaug 15 min. virkite, kol bus minkštos, tik neleiskite joms ištižti. Tada nusunkite, perpjaukite pusiau ir sudėkite į keptuvėje (tinkamoje kepti orkaitėje) įkaitintą aliejų. Kepkite ant smarkios ugnies, kad apskrustų. Tada prie bulvių sudėkite pasmulkintą žuvį ir užpilkite plakinį su špinatais. Pašaukite į 180 °C orkaitę ir kepkite, kol plakinys sutvirtės.