fbpx

Žuvį nuplaukite, nusausinkite, pašlakstykite citrinos sultimis, alyvuogių aliejumi, pabarstykite druska, pipirais ir įvynioję į foliją kepkite 200 °C maždaug 15 min.

Kiaušinius išplakite su trupučiu muskato, druskos ir pipirų, įmaišykite špinatus.

Bulves nuplaukite, sudėkite į verdantį pasūdytą vandenį ir maždaug 15 min. virkite, kol bus minkštos, tik neleiskite joms ištižti. Tada nusunkite, perpjaukite pusiau ir sudėkite į keptuvėje (tinkamoje kepti orkaitėje) įkaitintą aliejų. Kepkite ant smarkios ugnies, kad apskrustų. Tada prie bulvių sudėkite pasmulkintą žuvį ir užpilkite plakinį su špinatais. Pašaukite į 180 °C orkaitę ir kepkite, kol plakinys sutvirtės.

Omletas su žuvimi, bulvėmis ir špinatais

4 porcijos

 

Reikės:

8 naujo derliaus bulvyčių

400 g šamų arba lašišų filė

6 kiaušinių

2-3 šaukštų pieno

2 saujų špinatų (nuplautų, nusausintų)

2 šaukštų aliejaus (kepti)

1 šaukšto alyvuogių aliejaus

trupučio druskos

trupučio tarkuoto muskato

šviežiai maltų juodųjų pipirų

¼ citrinos arba laimo sulčių

 

Visus produktus galite rasti: FIŠ Kintai – šviežios žuvies namai, Žuvies Paštas, Gurmano Sapnas, Pieno namai, Ilzenbergo dvaras ir ūkis, Kadaginė, Rolando daržovės, EkoMarket, VAIŠĖ krautuvėlė + sulčių baras, Tėviškės skonis.

Žuvį nuplaukite, nusausinkite, pašlakstykite citrinos sultimis, alyvuogių aliejumi, pabarstykite druska, pipirais ir įvynioję į foliją kepkite 200 °C maždaug 15 min.

Kiaušinius išplakite su trupučiu muskato, druskos ir pipirų, įmaišykite špinatus.

Bulves nuplaukite, sudėkite į verdantį pasūdytą vandenį ir maždaug 15 min. virkite, kol bus minkštos, tik neleiskite joms ištižti. Tada nusunkite, perpjaukite pusiau ir sudėkite į keptuvėje (tinkamoje kepti orkaitėje) įkaitintą aliejų. Kepkite ant smarkios ugnies, kad apskrustų. Tada prie bulvių sudėkite pasmulkintą žuvį ir užpilkite plakinį su špinatais. Pašaukite į 180 °C orkaitę ir kepkite, kol plakinys sutvirtės.