Dubenyje sumaišykite miltus, mieles, cukrų ir druską. Tada užpilkite aliejų ir vandenį, viską išmaišykite ir suminkykite, kol tešla nebekibs prie delnų. Padėkite tešlą į dubenį, uždenkite jį sudrėkinta drobele, kad tešlos paviršius nedžiūtų, ir palikite maždaug 3 val. kilti.
Padvigubėjusią tešlą padalinkite pusiau, ant kepimo popieriaus iškočiokite iki maždaug 1 cm storio. Buratą padalinkite pusiau, užtepkite ant tešlos apskritimų. Ant viršaus padalinkite ančiuvių filė.
Cukinijas supjaustykite plonomis juostelėmis, sudėkite jas ant picų, pašlakstykite aliejumi, pagardinkite druska, pipirais ir sutrintu česnaku. Tada uždėkite bazilikų padažą, užberkite kedrines pinijas ir pašaukite į 200 °C orkaitę 15-20 min. Iškeptas picas pagardinkite bazilikų lapeliais ir ragaukite.
2 didelės picos
Tešlai reikės:
500 g kvietinių miltų
1 arbatinio šaukštelio sausų mielių
1 arbatinio šaukštelio cukraus
1 arbatinio šaukštelio druskos
3 šaukštų alyvuogių aliejaus
300 ml drungno vandens
Įdarui reikės:
1 didelės buratos (200 g)
8-10 konservuotų ančiuvių filė
2 jaunų cukinijų (nuplautų)
3 šaukštų alyvuogių aliejaus
druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų pagal skonį
3 šaukštų kedrinių pinijų
2-3 šaukštų bazilikų padažo (pesto) padažo
2 česnako skiltelių (nuluptų)
saujos bazilikų lapelių
Produktų ieškokite: Mažoji Italija, Tikras aliejus ir Graikas, Riešutinė „Nuts About“, Graikiškos gerybės, Rolando daržovės, Vaišė krautuvėlė ir sulčių baras, Tėviškės skonis, Anykščių daržovės.
Dubenyje sumaišykite miltus, mieles, cukrų ir druską. Tada užpilkite aliejų ir vandenį, viską išmaišykite ir suminkykite, kol tešla nebekibs prie delnų. Padėkite tešlą į dubenį, uždenkite jį sudrėkinta drobele, kad tešlos paviršius nedžiūtų, ir palikite maždaug 3 val. kilti.
Padvigubėjusią tešlą padalinkite pusiau, ant kepimo popieriaus iškočiokite iki maždaug 1 cm storio. Buratą padalinkite pusiau, užtepkite ant tešlos apskritimų. Ant viršaus padalinkite ančiuvių filė.
Cukinijas supjaustykite plonomis juostelėmis, sudėkite jas ant picų, pašlakstykite aliejumi, pagardinkite druska, pipirais ir sutrintu česnaku. Tada uždėkite bazilikų padažą, užberkite kedrines pinijas ir pašaukite į 200 °C orkaitę 15-20 min. Iškeptas picas pagardinkite bazilikų lapeliais ir ragaukite.