Pupeles išvirkite pasūdytame vandenyje ir nusunkite.
Konservuotas paprikas nusunkite, sudėkite į dubenėlį, užberkite aitriosios paprikos, įdėkite česnako skiltelę ir viską sutrinkite iki norimos konsistencijos. Įmaišykite šaukštą alyvuogių aliejaus.
Keptuvėje įkaitinkite rapsų aliejų, sudėkite griežinėliais supjaustytas morkas bei porus, užberkite druskos, pipirų ir pamaišydami kepkite ant vidutinės kaitros, kol ims truputį skrusti. Tada suberkite į keptuvę pupeles ir moliūgų sėklas, pusę sukapotų petražolių ir dar viską troškinkite maždaug 5 min.
Karštį išjunkite, užpilkite likusį šaukštą alyvuogių aliejaus ant pupelių su daržovėmis, viską pamaišykite ir išdalinkite į lėkštes. Taip pat į lėkštes sudėkite silkių filė, viską pagardinkite likusiomis petražolėmis. Ragaukite su paprikų pagardu.
2 porcijos
Reikės:
150 g pupelių
1 didelės morkos (nuskustos)
300 g poro baltosios dalies
1 šaukšto moliūgų sėklų
2 šaukštų alyvuogių aliejaus
3 šaukštų aliejaus (kepti, pvz., rapsų)
2 sūdytų matjes silkių filė
1 indelio (290 g) konservuotų keptų paprikų
1 česnako skiltelės (nuluptos)
trupučio aitriosios paprikos
druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų pagal skonį
pluoštelio petražolių
Produktus rasite krautuvėlėse: Vaišė, Rolando daržovės, Ekomarket, Tėviškės skonis, Fiš Kintai, Matjes silkė, Gurmano sapnas, Graikiškos gėrybės, Tikras aliejus ir graikas, Wine & Smile, Mažoji Italija, Mažoji Turkija.
Pupeles išvirkite pasūdytame vandenyje ir nusunkite.
Konservuotas paprikas nusunkite, sudėkite į dubenėlį, užberkite aitriosios paprikos, įdėkite česnako skiltelę ir viską sutrinkite iki norimos konsistencijos. Įmaišykite šaukštą alyvuogių aliejaus.
Keptuvėje įkaitinkite rapsų aliejų, sudėkite griežinėliais supjaustytas morkas bei porus, užberkite druskos, pipirų ir pamaišydami kepkite ant vidutinės kaitros, kol ims truputį skrusti. Tada suberkite į keptuvę pupeles ir moliūgų sėklas, pusę sukapotų petražolių ir dar viską troškinkite maždaug 5 min.
Karštį išjunkite, užpilkite likusį šaukštą alyvuogių aliejaus ant pupelių su daržovėmis, viską pamaišykite ir išdalinkite į lėkštes. Taip pat į lėkštes sudėkite silkių filė, viską pagardinkite likusiomis petražolėmis. Ragaukite su paprikų pagardu.