fbpx

Visus užpilo komponentus suplakite ir atidėkite.

Burokėlius sudėkite į dubenį. Supilkite aliejų, balzaminį actą, sumeskite česnaką ir nuo šakelės nuskabytus čiobrelių lapelius. Viską gerai išmaišykite, paskleiskite kepimo skardoje, ją uždenkite folija ir pašaukite į 220 °C orkaitę. Kepkite 45 min. Tada ištraukite ir palikite atvėsti.

Perlinį kuskusą įleiskite į verdantį sultinį, išmaišykite, karštį sumažinkite iki vidutinio ir pamaišydami virkite 5–10 min. Tada sultinį, jei bus dar likę, nupilkite, kuskusą šakute supurenkite ir palikite atvėsti.

Visus salotų komponentus, išskyrus fetą, sumaišykite ir palikite 15 min. Tada pabarstykite žalumynais, užberkite fetą.

Salotas pagardinkite kedrinėmis pinijomis. Keptuvėje ant vidutinio karštumo ugnies paskrudinkite riešutėlius – iki ims rusvėti. Tada atvėsinkite ir užberkite ant salotų.

Produktus rasite krautuvėlėse: Rolando daržovės, Ekomarket, Vaišė, Tikras aliejus ir graikas, Mažoji Italija, Gurmano Sapnas, Pieno namai, Graikiškos gėrybės, Mažoji Turkija, Wine & Smile, Nuts About, Ilzenbergo dvaras ir ūkis, Naminukas LT.

Burokėlių, perlinio kuskuso ir riešutų salotos

5-6 porcijos

Salotoms reikės:

1 kg nuluptų ir pasmulkintų burokėlių

5 šaukštų alyvuogių aliejaus

3 šaukštų balzaminio acto

2 smulkiai sukapotų česnako skiltelių

1 šviežių čiobrelių šakelės

225 g perlinio kuskuso

400 ml daržovių sultinio

150–200 g fetos kubelių

saujelės žalumynų (špinatų, burokėlių lapelių, sultenių)

3 šaukštų kedrinių pinijų

Užpilui reikės:

1/2 citrinos labai plonai nutarkuotos žievelės

3 šaukštų citrinų sulčių

1 šaukštelio šviežių čiobrelių lapelių

1 šaukšto skysto medaus

2 šaukštų alyvuogių aliejaus

žiupsnio druskos

Visus užpilo komponentus suplakite ir atidėkite.

Burokėlius sudėkite į dubenį. Supilkite aliejų, balzaminį actą, sumeskite česnaką ir nuo šakelės nuskabytus čiobrelių lapelius. Viską gerai išmaišykite, paskleiskite kepimo skardoje, ją uždenkite folija ir pašaukite į 220 °C orkaitę. Kepkite 45 min. Tada ištraukite ir palikite atvėsti.

Perlinį kuskusą įleiskite į verdantį sultinį, išmaišykite, karštį sumažinkite iki vidutinio ir pamaišydami virkite 5–10 min. Tada sultinį, jei bus dar likę, nupilkite, kuskusą šakute supurenkite ir palikite atvėsti.

Visus salotų komponentus, išskyrus fetą, sumaišykite ir palikite 15 min. Tada pabarstykite žalumynais, užberkite fetą.

Salotas pagardinkite kedrinėmis pinijomis. Keptuvėje ant vidutinio karštumo ugnies paskrudinkite riešutėlius – iki ims rusvėti. Tada atvėsinkite ir užberkite ant salotų.

Produktus rasite krautuvėlėse: Rolando daržovės, Ekomarket, Vaišė, Tikras aliejus ir graikas, Mažoji Italija, Gurmano Sapnas, Pieno namai, Graikiškos gėrybės, Mažoji Turkija, Wine & Smile, Nuts About, Ilzenbergo dvaras ir ūkis, Naminukas LT.