fbpx

Į dubenį supilkite drungną vandenį, įberkite mieles ir šaukštą cukraus. Viską išmaišykite ir 6-7 min. palaukite, kol mielės ims putoti.

Į prikaistuvį supilkite pieną ir cukrų, įdėkite sviestą ir kaitinkite ant silpnos ugnies, kol sviestas ir cukrus ištirps. Tada iškart nukelkite nuo ugnies ir supylę į didelį dubenį atvėsinkite iki kambario temperatūros. Po to įmaišykite išplaktus kiaušinius bei suputojusias mieles. Į šį mišinį įmaišykite miltus, druską, kardamoną, vanilę, apelsino žievelę. Viską minkykite, kol tešla taps elastinga ir nebekibs prie delnų. Uždenkite tešlą maistine plėvele ir palikite kambario temperatūroje 2-3 val. arba kol padvigubės.

Po to padalinkite tešlą į 6 lygias dalis. Iš šių delnais suformuokite 6 volelius  (pakelkite juos po vieną nuo stalo į viršų ir lengvai tempkite žemyn, taip išvengsite papildomo miltų naudojimo volelių formavimui). Supinkite volelius po 3 į kasą. Padėkite ją ant kepimo popieriaus, sulenkite į žiedą ir dailiai sujunkite galus. Palikite suformuotus kepinius 1-2 val. kilti.

Tad išplakite kiaušinį su šaukštu vandens ir šiuo mišiniu aptepkite kepinius. Po to apiberkite migdolų plokštelėmis. Įtupdykite į pynutes nudažytus kiaušinius ir pašaukite į 155 °C orkaitę. Kepkite maždaug 40 min. Iškeptas pynutes iškart aptepkite sirupu.

Graikiškas Velykų duona „Tsoureki“

2 vnt.

Reikės:

100 g drungno vandens

21 g sausų mielių

260 g cukraus

135 g sviesto

135 g drungno pieno

4 kiaušinių

870 g miltų

1 šaukštelio druskos

0,5 šaukštelio malto kardamono

1 šaukštelio vanilės pastos

1 apelsino plonai nutarkuotos žievelės

1 kiaušinio plakinio

1 šaukšto vandens

2 šaukštų migdolų plokštelių

6 virtų nudažytų kiaušinių

2 šaukštų mėgstamo sirupo

Produktų pyragui ieškokite krautuvėlėse: Vaišė, Pieno namai, Naminukas LT, Ilzenbergo dvaras ir ūkis, Ekomarket, Kadaginė, Skonio ritmu, Tėviškės skonis, Rolando daržovės, Nuts about.

Į dubenį supilkite drungną vandenį, įberkite mieles ir šaukštą cukraus. Viską išmaišykite ir 6-7 min. palaukite, kol mielės ims putoti.

Į prikaistuvį supilkite pieną ir cukrų, įdėkite sviestą ir kaitinkite ant silpnos ugnies, kol sviestas ir cukrus ištirps. Tada iškart nukelkite nuo ugnies ir supylę į didelį dubenį atvėsinkite iki kambario temperatūros. Po to įmaišykite išplaktus kiaušinius bei suputojusias mieles. Į šį mišinį įmaišykite miltus, druską, kardamoną, vanilę, apelsino žievelę. Viską minkykite, kol tešla taps elastinga ir nebekibs prie delnų. Uždenkite tešlą maistine plėvele ir palikite kambario temperatūroje 2-3 val. arba kol padvigubės.

Po to padalinkite tešlą į 6 lygias dalis. Iš šių delnais suformuokite 6 volelius  (pakelkite juos po vieną nuo stalo į viršų ir lengvai tempkite žemyn, taip išvengsite papildomo miltų naudojimo volelių formavimui). Supinkite volelius po 3 į kasą. Padėkite ją ant kepimo popieriaus, sulenkite į žiedą ir dailiai sujunkite galus. Palikite suformuotus kepinius 1-2 val. kilti.

Tad išplakite kiaušinį su šaukštu vandens ir šiuo mišiniu aptepkite kepinius. Po to apiberkite migdolų plokštelėmis. Įtupdykite į pynutes nudažytus kiaušinius ir pašaukite į 155 °C orkaitę. Kepkite maždaug 40 min. Iškeptas pynutes iškart aptepkite sirupu.