Šparagams pašalinkite sumedėjusią apatinę dalį ir žievelę, sudėkite juos į skardą, pašlakstykite alyvuogių aliejumi, pagardinkite druska ir pašaukite į 200 °C orkaitę 12-15 min.
Migdolus paskrudinkite įkaitintoje keptuvėje. Kiaušinius išvirkite ir nulupkite. Šparagus pagardinkite trupučiu citrinų sulčių ir plonai nutarkuota citrinų žievele, patiekite su skrudintais migdolais, sutrupintu ožkų sūriu Ragaukite su kiaušiniais, prancūzišku batonu ir žalumynais. Batono riekeles galima paskrudinti keptuvėje arba orkaitėje.
4 porcijos
Reikės:
400 g šparagų (nuplautų)
2-3 šaukštų alyvuogių aliejaus
½ citrinos
2-3 šaukštų migdolų griežinėlių
12 putpelių kiaušinių (Kadaginė, Rolando daržovės)
4 šaukštų ožkų sūrio arba fetos (Graikiškos gėrybės, Pieno namai)
saujos žalumynų (salotų lapų, sultenių, špinatų)
1 prancūziško batono
druskos pagal skonį
Šparagams pašalinkite sumedėjusią apatinę dalį ir žievelę, sudėkite juos į skardą, pašlakstykite alyvuogių aliejumi, pagardinkite druska ir pašaukite į 200 °C orkaitę 12-15 min.
Migdolus paskrudinkite įkaitintoje keptuvėje. Kiaušinius išvirkite ir nulupkite. Šparagus pagardinkite trupučiu citrinų sulčių ir plonai nutarkuota citrinų žievele, patiekite su skrudintais migdolais, sutrupintu ožkų sūriu Ragaukite su kiaušiniais, prancūzišku batonu ir žalumynais. Batono riekeles galima paskrudinti keptuvėje arba orkaitėje.