fbpx

Bulves nuplaukite, sudėkite į šaltą pasūdytą vandenį ir užkaiskite. Virkite 15–20 min. Po to nusunkite, palaikykite puodą virš ugnies, kad bulvės būtų sausos, ir palikite pravėsti. Paprikas nuplaukite, perpjaukite pusiau, sėklas pašalinkite ir sumeskite prie bulvių.

Smidrus nuplaukite perpjaukite į tris dalis ir sumeskite prie bulvių.

Užpilkite ant daržovių aliejų, pamaišykite.

Ant kiekvienos bulvės uždėkite po šalavijo lapelį ir apvyniokite šonine arba kumpiu.

Taip apvyniotas bulves suverkite ant iešmo pramaišiui su paprikomis ir smidrais. Kepkite virš žarijų.

Bulvės su šonine ir paprikomis

Reikės:

10 naujo derliaus bulvių

saujos šalavijų lapelių

10 plonų griežinėlių vytintos kumpio/šoninės

2 šaukštų alyvuogių aliejaus

3-4 chalapos paprikų (jalapeno)

3-4 mažų saldžiųjų paprikų

5-6 smidrų

 

Produktų ieškokite: Eko market, VAIŠĖ, Rolando daržovės, Mažoji Italija, Kadaginė, Naminukas LT, Skonio Ritmu, Tikras aliejus ir graikas, Graikiškos gėrybės, Mažoji Turkija.

Bulves nuplaukite, sudėkite į šaltą pasūdytą vandenį ir užkaiskite. Virkite 15–20 min. Po to nusunkite, palaikykite puodą virš ugnies, kad bulvės būtų sausos, ir palikite pravėsti. Paprikas nuplaukite, perpjaukite pusiau, sėklas pašalinkite ir sumeskite prie bulvių.

Smidrus nuplaukite perpjaukite į tris dalis ir sumeskite prie bulvių.

Užpilkite ant daržovių aliejų, pamaišykite.

Ant kiekvienos bulvės uždėkite po šalavijo lapelį ir apvyniokite šonine arba kumpiu.

Taip apvyniotas bulves suverkite ant iešmo pramaišiui su paprikomis ir smidrais. Kepkite virš žarijų.