Mieles dideliam dubenyje išmaišykite su cukrumi ir druska, tada užpilkite šiltą vandenį ir maišykite, kol cukrus ištirps. Galiausiai įmaišykite miltus. Minkykite tešlą, kol nebelips prie delnų. Pabarstykite tešlą miltais, padėkite į dubenį, uždenkite drobele ir apie 1 val. palikite kambario temperatūroje kilti, kol tūris padvigubės.
Tuomet dar sykį tešlą suminkykite, įmaišykite riešutus ir padėję į kepimo popieriumi išklotą formą palikite dar 1 val. kilti.
Kepkite 220-240 °C orkaitėje maždaug 25 min.
1 kepaliukas
Reikės:
7 g sausų mielių
1 šaukšto cukraus
2 šaukštelių druskos
250 ml vandens
400 g miltų (pvz., speltų, miltų su sėlenomis)
200-250 g lazdynų riešutų
Šiam receptui reikalingus ingredientus rasite Eko Market, Ilzenbergo dvaro ir ūkio bei Nuts about krautuvėlėse!
Mieles dideliam dubenyje išmaišykite su cukrumi ir druska, tada užpilkite šiltą vandenį ir maišykite, kol cukrus ištirps. Galiausiai įmaišykite miltus. Minkykite tešlą, kol nebelips prie delnų. Pabarstykite tešlą miltais, padėkite į dubenį, uždenkite drobele ir apie 1 val. palikite kambario temperatūroje kilti, kol tūris padvigubės.
Tuomet dar sykį tešlą suminkykite, įmaišykite riešutus ir padėję į kepimo popieriumi išklotą formą palikite dar 1 val. kilti.
Kepkite 220-240 °C orkaitėje maždaug 25 min.