fbpx

Puodelyje išmaišykite mieles ir cukrų, tada užpilkite drungną vandenį ir maišykite, kol cukrus ištirps.

Dubenyje miltus sumaišykite su druska, užpilkite aliejų bei sviestą, išplaktus kiaušinius ir ištirpintą mielių bei cukraus mišinį, Viską gerai suminkykite, iki tešla taps vientisa ir elastinga.

Uždenkite ją maistine plėvele ir palikite kambario temperatūroje 2-3 val. arba kol padvigubės.

Ant miltuoto kepimo popieriaus iš tešlos iškočiokite kvadratą, sudėliokite ant jo du trečdalius pasmulkintos įdaro mėsos. Tešlą perlenkite lyg skarelę, sudėliokite ant jos likusį įdarą ir vėl kraštą užlenkite. Tešlą su kepimo popieriumi įkelkite į kepimo formą (tai gali būti ir nedidelis puodas).

Aptepkite kepinį kiaušinio trynio ir pieno mišiniu. Pašaukite į 160-180 °C orkaitę ir kepkite maždaug 40 min.

Portugališkas mielinis Velykų pyragas su mėsa „Folar de carnes“

5-6 porcijos

Tešlai reikės:

7 g sausų mielių

1 šaukto cukraus

100 ml drungno vandens

300 g miltų

50 g ištirpinto sviesto

2 kiaušinių

0,5 šaukštelio druskos

50 ml alyvuogių aliejaus

1 kiaušinio trynio

1 šaukšto pieno

Įdarui reikės:

200 g šaltai rūkytos šoninės

150 g saliamio arba čiorizo dešros

80 g vytinto kumpio

Visus reikalingus ingredientus rasite Vaišė, Pieno namai, Naminukas LT, Ilzenbergo dvaras ir ūkis, Ekomarket, Kadaginė, Skonio ritmu, Mažoji Italija, Graikiškos gėrybės, Tikras aliejus ir graikas, Wine & Smile, Mažoji Turkija, Gurmano sapnas, Tėviškės skonis krautuvėlėse.

Puodelyje išmaišykite mieles ir cukrų, tada užpilkite drungną vandenį ir maišykite, kol cukrus ištirps.

Dubenyje miltus sumaišykite su druska, užpilkite aliejų bei sviestą, išplaktus kiaušinius ir ištirpintą mielių bei cukraus mišinį, Viską gerai suminkykite, iki tešla taps vientisa ir elastinga.

Uždenkite ją maistine plėvele ir palikite kambario temperatūroje 2-3 val. arba kol padvigubės.

Ant miltuoto kepimo popieriaus iš tešlos iškočiokite kvadratą, sudėliokite ant jo du trečdalius pasmulkintos įdaro mėsos. Tešlą perlenkite lyg skarelę, sudėliokite ant jos likusį įdarą ir vėl kraštą užlenkite. Tešlą su kepimo popieriumi įkelkite į kepimo formą (tai gali būti ir nedidelis puodas).

Aptepkite kepinį kiaušinio trynio ir pieno mišiniu. Pašaukite į 160-180 °C orkaitę ir kepkite maždaug 40 min.