Puodelyje išmaišykite mieles ir cukrų, tada užpilkite drungną vandenį ir maišykite, kol cukrus ištirps.
Dubenyje miltus sumaišykite su druska, užpilkite aliejų bei sviestą, išplaktus kiaušinius ir ištirpintą mielių bei cukraus mišinį, Viską gerai suminkykite, iki tešla taps vientisa ir elastinga.
Uždenkite ją maistine plėvele ir palikite kambario temperatūroje 2-3 val. arba kol padvigubės.
Ant miltuoto kepimo popieriaus iš tešlos iškočiokite kvadratą, sudėliokite ant jo du trečdalius pasmulkintos įdaro mėsos. Tešlą perlenkite lyg skarelę, sudėliokite ant jos likusį įdarą ir vėl kraštą užlenkite. Tešlą su kepimo popieriumi įkelkite į kepimo formą (tai gali būti ir nedidelis puodas).
Aptepkite kepinį kiaušinio trynio ir pieno mišiniu. Pašaukite į 160-180 °C orkaitę ir kepkite maždaug 40 min.
5-6 porcijos
Tešlai reikės:
7 g sausų mielių
1 šaukto cukraus
100 ml drungno vandens
300 g miltų
50 g ištirpinto sviesto
2 kiaušinių
0,5 šaukštelio druskos
50 ml alyvuogių aliejaus
1 kiaušinio trynio
1 šaukšto pieno
Įdarui reikės:
200 g šaltai rūkytos šoninės
150 g saliamio arba čiorizo dešros
80 g vytinto kumpio
Visus reikalingus ingredientus rasite Vaišė, Pieno namai, Naminukas LT, Ilzenbergo dvaras ir ūkis, Ekomarket, Kadaginė, Skonio ritmu, Mažoji Italija, Graikiškos gėrybės, Tikras aliejus ir graikas, Wine & Smile, Mažoji Turkija, Gurmano sapnas, Tėviškės skonis krautuvėlėse.
Puodelyje išmaišykite mieles ir cukrų, tada užpilkite drungną vandenį ir maišykite, kol cukrus ištirps.
Dubenyje miltus sumaišykite su druska, užpilkite aliejų bei sviestą, išplaktus kiaušinius ir ištirpintą mielių bei cukraus mišinį, Viską gerai suminkykite, iki tešla taps vientisa ir elastinga.
Uždenkite ją maistine plėvele ir palikite kambario temperatūroje 2-3 val. arba kol padvigubės.
Ant miltuoto kepimo popieriaus iš tešlos iškočiokite kvadratą, sudėliokite ant jo du trečdalius pasmulkintos įdaro mėsos. Tešlą perlenkite lyg skarelę, sudėliokite ant jos likusį įdarą ir vėl kraštą užlenkite. Tešlą su kepimo popieriumi įkelkite į kepimo formą (tai gali būti ir nedidelis puodas).
Aptepkite kepinį kiaušinio trynio ir pieno mišiniu. Pašaukite į 160-180 °C orkaitę ir kepkite maždaug 40 min.