Patieskite vynuogės lapą žaląja puse į viršu, uždėkite ant jo sūrio griežinėlį ir riešuto branduolį, užlenkite ant jų lapo kraštus ir užklokite kitą lapą žaliąja puse žemyn. Kad šis lapas neatsivyniotų, sutvirtinkite jį kulinariniu siūlu arba mediniu iešmeliu (iešmelius galima išmirkyti vandenyje, kad kepant nesuanglėtų). Jei lapai dideli, vienam sūrio griežinėliui pakanka ir vieno lapo. Taip pat suvyniokite likusius sūrio gabaliukus. Juos bei vynuoges pašlakstykite aliejumi ir kepkite virš žarijų, kol sūris ims minkštėti ir lydytis, o vynuogių odelės ims trūkinėti.
12 vnt.
Reikės:
24 jaunų vynuogių lapų (arba konservuotų vynuogių lapų)
12 apvalių griežinėlių ožkų sūrio (taip pat tinka ir feta)
12 graikinių riešutų branduolių puselių
3-4 šaukštų alyvuogių aliejaus
keleto kekių vynuogių
Visus produktus galite rasti: Pieno namai, Graikiškos gėrybės, Mažoji Italija, Tikras aliejus ir graikas, Nuts About, Vaišė krautuvėlė, Tėviškės skonis.
Patieskite vynuogės lapą žaląja puse į viršu, uždėkite ant jo sūrio griežinėlį ir riešuto branduolį, užlenkite ant jų lapo kraštus ir užklokite kitą lapą žaliąja puse žemyn. Kad šis lapas neatsivyniotų, sutvirtinkite jį kulinariniu siūlu arba mediniu iešmeliu (iešmelius galima išmirkyti vandenyje, kad kepant nesuanglėtų). Jei lapai dideli, vienam sūrio griežinėliui pakanka ir vieno lapo. Taip pat suvyniokite likusius sūrio gabaliukus. Juos bei vynuoges pašlakstykite aliejumi ir kepkite virš žarijų, kol sūris ims minkštėti ir lydytis, o vynuogių odelės ims trūkinėti.