fbpx

Patieskite vynuogės lapą žaląja puse į viršu, uždėkite ant jo sūrio griežinėlį ir riešuto branduolį, užlenkite ant jų lapo kraštus ir užklokite kitą lapą žaliąja puse žemyn. Kad šis lapas neatsivyniotų, sutvirtinkite jį kulinariniu siūlu arba mediniu iešmeliu (iešmelius galima išmirkyti vandenyje, kad kepant nesuanglėtų). Jei lapai dideli, vienam sūrio griežinėliui pakanka ir vieno lapo. Taip pat suvyniokite likusius sūrio gabaliukus. Juos bei vynuoges pašlakstykite aliejumi ir kepkite virš žarijų, kol sūris ims minkštėti ir lydytis, o vynuogių odelės ims trūkinėti.

Vynuogių lapuose ant žarijų keptas sūris

12 vnt.

Reikės:

 

24 jaunų vynuogių lapų (arba konservuotų vynuogių lapų)

12 apvalių griežinėlių ožkų sūrio (taip pat tinka ir feta)

12 graikinių riešutų branduolių puselių

3-4 šaukštų alyvuogių aliejaus

keleto kekių vynuogių

 

Visus produktus galite rasti: Pieno namaiGraikiškos gėrybės, Mažoji Italija, Tikras aliejus ir graikas, Nuts About, Vaišė krautuvėlė, Tėviškės skonis.

Patieskite vynuogės lapą žaląja puse į viršu, uždėkite ant jo sūrio griežinėlį ir riešuto branduolį, užlenkite ant jų lapo kraštus ir užklokite kitą lapą žaliąja puse žemyn. Kad šis lapas neatsivyniotų, sutvirtinkite jį kulinariniu siūlu arba mediniu iešmeliu (iešmelius galima išmirkyti vandenyje, kad kepant nesuanglėtų). Jei lapai dideli, vienam sūrio griežinėliui pakanka ir vieno lapo. Taip pat suvyniokite likusius sūrio gabaliukus. Juos bei vynuoges pašlakstykite aliejumi ir kepkite virš žarijų, kol sūris ims minkštėti ir lydytis, o vynuogių odelės ims trūkinėti.