fbpx

Tešlai dubenyje sumaišykite miltus, mieles, cukrų, druską, tada užpilkite vandenį ir du šaukštus aliejaus. Viską minkykite, kol nebelips prie delnų. Tada padėkite į dubenį, uždenkite sudrėkinta drobele ir palikite 1-1,5 val., kol tešla padvigubės. Tada tešlą padalinkite į dvi dalis, iškočiokite iki maždaug 1 cm storio. Palikite dar 30 min. pakilti. Tuomet peiliu padarykite įpjovas, pirštais paplatinkite plyšius. Aptepkite paruoštus “lapus” likusiu aliejumi, į vieną susmeikite rozmarino lapelius ir kaparėlius, o į kitą – kmynus ir šalavijus.

Kepkite 180 °C orkaitėje 15-17 min.

 

Šiuos kepinius galima gardinti saulėgrąžomis, riešutais, džiovintais pomidorais, kapariais tiek įmaišant jų į tešlą, tiek beriant ant kepinių viršaus. Gardžiausi šie kepiniai tą pačią dieną, kai iškepti. Pakavimui naudokite popierinius maišelius arba kepimo popierių ir lipnią juostą, dekorui džiovintą krapo, kmyno žiedyną, smilgą, eglės šakelę.

Šv. Kalėdų dovana: Pikantiški mieliniai lapai

2 vnt.

Tešlai reikės:

300 g baltų kvietinių miltų

200 g viso grūdo kvietinių miltų

7 g sausų mielių

2 šaukštų cukraus

1,5 šaukštelio druskos

300 ml šilto vandens

4 šaukštų alyvuogių aliejaus

pagardų: rozmarino, kaparėlių, kmynų, šalavijų

 

 

 

Tešlai dubenyje sumaišykite miltus, mieles, cukrų, druską, tada užpilkite vandenį ir du šaukštus aliejaus. Viską minkykite, kol nebelips prie delnų. Tada padėkite į dubenį, uždenkite sudrėkinta drobele ir palikite 1-1,5 val., kol tešla padvigubės. Tada tešlą padalinkite į dvi dalis, iškočiokite iki maždaug 1 cm storio. Palikite dar 30 min. pakilti. Tuomet peiliu padarykite įpjovas, pirštais paplatinkite plyšius. Aptepkite paruoštus “lapus” likusiu aliejumi, į vieną susmeikite rozmarino lapelius ir kaparėlius, o į kitą – kmynus ir šalavijus.

Kepkite 180 °C orkaitėje 15-17 min.

 

Šiuos kepinius galima gardinti saulėgrąžomis, riešutais, džiovintais pomidorais, kapariais tiek įmaišant jų į tešlą, tiek beriant ant kepinių viršaus. Gardžiausi šie kepiniai tą pačią dieną, kai iškepti. Pakavimui naudokite popierinius maišelius arba kepimo popierių ir lipnią juostą, dekorui džiovintą krapo, kmyno žiedyną, smilgą, eglės šakelę.