Sūrius dubenėlyje sumaišykite.
Cukiniją stambiai sutarkuokite ir sudėkite į didelėje keptuvėje įkaitintą aliejų bei sviestą. Pamaišydami kepkite ant smarkios ugnies maždaug 10 min. Tada įmaišykite druską, pipirus prieskonines žoleles ir nukelkite nuo ugnies.
Į kepimo indą (35×30 cm) įklokite šešis lazanijos lapus, paskleiskite trečdalį cukinijų masės, užberkite trečdalį sūrių mišinio. Ant jų užklokite kitus šešis lazanijos lapus. Ant jų sudėkite pusę likusios cukinijų masės, ant šios – pusę likusio sūrių mišinio. Užklokite paskutinius lazanijos lapus. Ant viršaus sudėkite likusią cukinijų masę. Tada karštą vandenį arba sultinį atsargiai užpilkite ant paruoštos lazanijos. Užberkite likusį sūrį.
Pašaukite indą į 180 °C orkaitę ir maždaug 30 min. kepkite.
Paskui užpilkite grietinėlę. Kepkite dar maždaug 30 min., kol lazanija sugers grietinėlę, o jos paviršius ims rusvėti.
6-7 porcijos
Reikės:
1 kg cukinijos
3 šaukštų aliejaus (kepti)
2 šaukštų sviesto
1-2 šaukštelių džiovintų čiobrelių ar raudonėlių
18 lapų lazanijos
150 g tarkuoto kietojo sūrio
250 g tarkuoto fermentinio sūrio
žiupsnio druskos
žiupsnelio maltų juodųjų pipirų
300 ml karšto daržovių sultinio arba vandens
300 ml grietinėlės
Produktų receptui ieškokite: Rolando daržovės, Mažoji Italija, GRAIKIŠKOS GĖRYBĖS, VAIŠĖ, Tikras aliejus ir graikas, Mažoji Turkija, Ekomarket, Pieno namai, Naminukas LT, Ilzenbergo dvaras ir ūkis.
Sūrius dubenėlyje sumaišykite.
Cukiniją stambiai sutarkuokite ir sudėkite į didelėje keptuvėje įkaitintą aliejų bei sviestą. Pamaišydami kepkite ant smarkios ugnies maždaug 10 min. Tada įmaišykite druską, pipirus prieskonines žoleles ir nukelkite nuo ugnies.
Į kepimo indą (35×30 cm) įklokite šešis lazanijos lapus, paskleiskite trečdalį cukinijų masės, užberkite trečdalį sūrių mišinio. Ant jų užklokite kitus šešis lazanijos lapus. Ant jų sudėkite pusę likusios cukinijų masės, ant šios – pusę likusio sūrių mišinio. Užklokite paskutinius lazanijos lapus. Ant viršaus sudėkite likusią cukinijų masę. Tada karštą vandenį arba sultinį atsargiai užpilkite ant paruoštos lazanijos. Užberkite likusį sūrį.
Pašaukite indą į 180 °C orkaitę ir maždaug 30 min. kepkite.
Paskui užpilkite grietinėlę. Kepkite dar maždaug 30 min., kol lazanija sugers grietinėlę, o jos paviršius ims rusvėti.