fbpx

Sūrius dubenėlyje sumaišykite.

Cukiniją stambiai sutarkuokite ir sudėkite į didelėje keptuvėje įkaitintą aliejų bei sviestą. Pamaišydami kepkite ant smarkios ugnies maždaug 10 min. Tada įmaišykite druską, pipirus prieskonines žoleles ir nukelkite nuo ugnies.

Į kepimo indą (35×30 cm) įklokite šešis lazanijos lapus, paskleiskite trečdalį cukinijų masės, užberkite trečdalį sūrių mišinio. Ant jų užklokite kitus šešis lazanijos lapus. Ant jų sudėkite pusę likusios cukinijų masės, ant šios – pusę likusio sūrių mišinio. Užklokite paskutinius lazanijos lapus. Ant viršaus sudėkite likusią cukinijų masę. Tada karštą vandenį arba sultinį atsargiai užpilkite ant paruoštos lazanijos. Užberkite likusį sūrį.

Pašaukite indą į 180 °C orkaitę ir maždaug 30 min. kepkite.

Paskui užpilkite grietinėlę. Kepkite dar maždaug 30 min., kol lazanija sugers grietinėlę, o jos paviršius ims rusvėti.

Vegetariška lazanija su cukinija ir sūriu

6-7 porcijos

Reikės:

1 kg cukinijos

3 šaukštų aliejaus (kepti)

2 šaukštų sviesto

1-2 šaukštelių džiovintų čiobrelių ar raudonėlių

18 lapų lazanijos

150 g tarkuoto kietojo sūrio

250 g tarkuoto fermentinio sūrio

žiupsnio druskos

žiupsnelio maltų juodųjų pipirų

300 ml karšto daržovių sultinio arba vandens

300 ml grietinėlės

 

Produktų receptui ieškokite: Rolando daržovės, Mažoji Italija, GRAIKIŠKOS GĖRYBĖS, VAIŠĖ, Tikras aliejus ir graikas, Mažoji Turkija, Ekomarket, Pieno namai, Naminukas LT, Ilzenbergo dvaras ir ūkis.

 

Sūrius dubenėlyje sumaišykite.

Cukiniją stambiai sutarkuokite ir sudėkite į didelėje keptuvėje įkaitintą aliejų bei sviestą. Pamaišydami kepkite ant smarkios ugnies maždaug 10 min. Tada įmaišykite druską, pipirus prieskonines žoleles ir nukelkite nuo ugnies.

Į kepimo indą (35×30 cm) įklokite šešis lazanijos lapus, paskleiskite trečdalį cukinijų masės, užberkite trečdalį sūrių mišinio. Ant jų užklokite kitus šešis lazanijos lapus. Ant jų sudėkite pusę likusios cukinijų masės, ant šios – pusę likusio sūrių mišinio. Užklokite paskutinius lazanijos lapus. Ant viršaus sudėkite likusią cukinijų masę. Tada karštą vandenį arba sultinį atsargiai užpilkite ant paruoštos lazanijos. Užberkite likusį sūrį.

Pašaukite indą į 180 °C orkaitę ir maždaug 30 min. kepkite.

Paskui užpilkite grietinėlę. Kepkite dar maždaug 30 min., kol lazanija sugers grietinėlę, o jos paviršius ims rusvėti.