4 porcijos
Reikės:
4 ančių šlaunelių
druskos, pipirų pagal skonį
200 g rabarbarų
80 g cukraus
250 ml natūralių apelsinų sulčių
saujelės šalavijų lapelių
Šlauneles nuplaukite, nusausinkite ir įtrinkite druska bei pipirais. Sudėkite paruoštas šlauneles ant grotelių skardoje arba orkaitėje kepti tinkamoje keptuvėje ir pašaukite į 200 °C orkaitę. Kepkite 40 min.
Tada iškelkite iš skardos groteles su šlaunelėmis. Iš skardos išpilkite ištekėjusius riebalus ir į tą pačią skardą sudėkite šlauneles.
Rabarbarus nuplaukite, supjaustykite 4 cm gabaliukais ir dubenyje sumaišykite su cukrumi, apelsinų sultimis ir puse šalavijų. Viską užpilkite ant šlaunelių skardoje. Skardą grąžinkite į orkaitę ir dar 30 min. kepkite, kol mėsa lengvai nusiims nuo kauliukų.
Patiekalą pagardinkite likusiais šalavijais ir ragaukite.