fbpx

Ančių šlaunelės su rabarbarais

4 porcijos

 

Reikės:

4 ančių šlaunelių

druskos, pipirų pagal skonį

200 g rabarbarų

80 g cukraus

250 ml natūralių apelsinų sulčių

saujelės šalavijų lapelių

 

Šlauneles nuplaukite, nusausinkite ir įtrinkite druska bei pipirais. Sudėkite paruoštas šlauneles ant grotelių skardoje arba orkaitėje kepti tinkamoje keptuvėje ir pašaukite į 200 °C orkaitę. Kepkite 40 min.

Tada iškelkite iš skardos groteles su šlaunelėmis. Iš skardos išpilkite ištekėjusius riebalus ir į tą pačią skardą sudėkite šlauneles.

Rabarbarus nuplaukite, supjaustykite 4 cm gabaliukais ir dubenyje sumaišykite su cukrumi, apelsinų sultimis ir puse šalavijų. Viską užpilkite ant šlaunelių skardoje. Skardą grąžinkite į orkaitę ir dar 30 min. kepkite, kol mėsa lengvai nusiims nuo kauliukų.

Patiekalą pagardinkite likusiais šalavijais ir ragaukite.